Lukáš Kolářík

Lukáš Kolářík

Datum narození: 5. 3. 1984
Místo narození: Katovice
Profese: politik České pirátské strany, živnostník
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Coby politik České pirátské strany byl Lukáš Kolářík v letech 2017 až 2021 poslancem. Po aféře s milenkou skončil ve všech funkcích.

Po střední škole v Blatné Lukáš Kolářík nějakou dobu pracoval jako servisní technik a manažer obchodu se spotřební elektronikou. Poté se stal živnostníkem v oboru servisní práce na síti, elektroinstalace, výroby a servisu elektronických zařízení, fotografické práce a zprostředkování služeb.

Člen České pirátské strany Lukáš Kolářík kandidoval v krajských volbách 2016, ale neuspěl. V parlamentních volbách 2017  coby lídr Pirátů v Jihočeském kraji získal poslanecký mandát.

Do parlamentních voleb 2021 Lukáš Kolářík vkročil v pozici jedničky jihočeské kandidátky koalice Piráti a STAN. Křeslo ve Sněmovně si neudržel. Stal se náměstkem ministra vnitra Víta Rakušana ve vládě Petra Fialy.

Lukáš Kolářík, jehož kauzu údajného napadení bývalé asistentky prověřuje policie, skončil ve funkcích u Pirátů. Vyzvalo ho k tomu 30. července 2023 předsednictvo strany. Podezření vznesená proti němu vnímají jako neslučitelná s dalším působením ve straně.

O LUKÁŠI KOLAŘÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Lukáš Kolářík je otcem tří dětí. Angažuje se ve vedení občanského sdružení RallyFans Katovice.

 

 

Články o celebritě

Nečekaný konec Piráta Koláříka na vnitru: Bránil manželku před jinou ženou? Nečekaný konec Piráta Koláříka na vnitru: Bránil manželku před jinou ženou? Z osobních důvodů a zcela nečekaně rezignoval na post náměstka ministra vnitra Lukáš Kolářík (39, Pi... číst článek
Po potyčce skončil na vnitru Pirát Kolářík: „Došlo k napadení mojí ženy, při řešení jsem selhal“ Po potyčce skončil na vnitru Pirát Kolářík: „Došlo k napadení mojí ženy, při řešení jsem selhal“ Na ministerstvu vnitra v polovině července skončil náměstek Lukáš Kolářík (Piráti). Odešel z osobníc... číst článek
Odsouzeného právníka Rakušan po kritice zařízl. Do čela agentury NAKIT vybral jiného muže Odsouzeného právníka Rakušan po kritice zařízl. Do čela agentury NAKIT vybral jiného muže Vládní Národní agenturu pro komunikační a informační technologie (NAKIT) povede od 1. ledna dočasně ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Ivo Slavotínek
Ivo Slavotínek
zobrazit profil Ivan Strachoň
Ivan Strachoň
zobrazit profil Šinzó Abe
Šinzó Abe
zobrazit profil Tomáš Müller
Tomáš Müller
zobrazit profil Stanislav Štech
Stanislav Štech
zobrazit profil Vladimir Putin
Vladimir Putin
zobrazit profil Vladimír Balaš
Vladimír Balaš
zobrazit profil Martin Juroška
Martin Juroška