Jakub Nvota

Jakub Nvota

Datum narození: 4. 10. 1977
Místo narození: Bratislava, Československo
Profese: herec, režisér, autor divadelních inscenací
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herec Jakub Nvota, syn režiséra Juraje Nvoty, se soustřeďuje především na divadlo. Z televizní obrazovky jej diváci znají zejména z dětských rolí.

Milovníci divadla mohli Jakuba Nvotu vidět mj. v Divadelním spolku Frída, Divadle Petra Bezruče, nebo Divadle Radka Brzobohatého, v nichž nejen hrál, ale na řadě inscenací se podílel jako autor či spoluautor a režisér.

JAKUB NVOTA VZPLANUTÍ V DIVADLE V RYTÍŘSKÉ?

S hraním Jakub Nvota začal již jako školák. Poprvé se objevil v televizním dramatu Zbierka zaujímavostí (1985). Hlavní roli ztvárnil v seriálu Opice z našej police (1986).

Na filmovém plátně Jakub Nvota debutoval v historickém thrilleru Konfident (2012), jehož v režii jeho otce Juraje Nvoty ztvárnil Jiří Mádl.

Režijním debutem Jakuba Nvoty byl komediální seriál Áno, miláčik! (2008), k němuž hudbu složil Marián Čurko, známý ze zábavného pořadu TV Prima Partička.

O JAKUBU NVOTOVY ČTĚTE ZDE>>

Kromě otce Juraje Nvoty se v branži pohybují i sestry Jakuba Nvoty Tereza a Dorota.

Jakub Nvota se v roce 2018 oženil s někdejší manželkou svého kolegy Petra Kracíka, herečkou Terezou Kostkovou.

 

Články o celebritě

Premiéra Nikdy neříkej nikdy: Nevěsta Krobotová nahoře bez! Kostková ukázala syna s přítelkyní Premiéra Nikdy neříkej nikdy: Nevěsta Krobotová nahoře bez! Kostková ukázala syna s přítelkyní Na červeném koberci na premiéře komedie Nikdy neříkej nikdy panovalo erotické dusno. Herečky Lenka K... číst článek
Přiznání Terezy Kostkové: Přípravy na smrt rodičů! Přiznání Terezy Kostkové: Přípravy na smrt rodičů! Tématu umírání se většina lidí vyhýbá jako čert kříži, v rodině Terezy Kostkové (47) je tomu ale jin... číst článek
Kostková v rozpacích: Pozvání od zadaného Habery Kostková v rozpacích: Pozvání od zadaného Habery Přestože se Tereza Kostková (47) a Paľo Habera (61) potkali pracovně již několikrát, vždy šlo jen o ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Viggo Mortensen
Viggo Mortensen
zobrazit profil Melissa Rauch
Melissa Rauch
zobrazit profil Dagmar Teichmannová
Dagmar Teichmannová
zobrazit profil Réka  Derzsi
Réka Derzsi
zobrazit profil Andrea Mohylová
Andrea Mohylová
zobrazit profil Ben Aldridge
Ben Aldridge
zobrazit profil Kirk Douglas
Kirk Douglas
zobrazit profil Jana Prachařová
Jana Prachařová