Veronika Kánská

Datum narození: 12. 10. 1966
Profese: herečka, knihovnice
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Veronika Kánská se proslavila rolí Blaženy Škopková v sérii Zdeňka Trošky Slunce, seno…, ale poté již žádnou podobnou nabídku nedostala, a pracovala jako knihovnice.

Již od dětství se chtěla Veronika Kánská stát herečkou. Pokusila se o to v rámci několika konkurzů. V šestnácti si ji vyzkoušel režisér Zdeněk Troška, který zrovna hledal adepty do své komedie Bota jménem Melichar. Nevybral ji. Štěstí neměla ani později s pokusem studovat DAMU.

VERONIKA KÁNSKÁ - ZA BLAŽENU 60 KORUN DENNĚ

Na Kánskou si vzpomněl Troška

Na vnadnou blondýnu Veroniku Kánskou si Zdeněk Troška vzpomněl, když točil první díl své dnes již kultovní trilogie Slunce, seno, jahody. Obsadil ji do jedné z ústředních postav, Blaženy Škopkové, dcery nezapomenutelného páru v podání Heleny Růžičkové a Stanislava Třísky.

Tuto roli Veronika Kánská ztvárnila i v pokračování komedie Slunce, seno a pár facek a Slunce, seno, erotika. Jejím partnerem byl Zdeňkem Troškou objevený neherec Broněk Černý.

Poté si Veroniku Kánskou vybral coby zdravotní sestru Lucii do hudební komedie Discopříběhu 2 (1991) režisér Jaroslav Soukup a později Zdeněk Zelenka do role matky jedné z hlavních postav v podání Filipa Cíla do svého televizního snímku Kanadská noc (2008).

Objevila se ještě v několika dokumentárních filmech věnovaných natáčení trilogie Slunce, seno... a nějakou dobu Veronika Kánská jezdila se zájezdovým představením Heleny Růžičkové.

O VERONICE KÁNSKÉ ČTĚTE ZDE>>

Poté, co Veronika Kánská zjistila, že herectví není pro ni to pravé, pracovala jako knihovnice.

S partnerem Miroslavem ŠtěrbouVeronika Kánská syna Adama a dceru Annu-Marii, která se v listopadu 2023 provdala za i 31 staršího miliardáře Richarda Chlada.

 

Články o celebritě

NEJ veselky v roce 2023! Brzobohatý záviděl šaty nevěstě NEJ veselky v roce 2023! Brzobohatý záviděl šaty nevěstě Také v právě končícím roce si »ano« řeklo mnoho tuzemských i zahraničních osobností. Přinášíme vám t... číst článek
Miliardář Chlad po pohadkové svatbě s dcerou Blaženy: Musí ti dát zaš*kat! Miliardář Chlad po pohadkové svatbě s dcerou Blaženy: Musí ti dát zaš*kat! Minulý víkend si na bílé pláži na Maledivách řekli ANO. Na rozdíl od mladičké Anny-Marie Kánské (30)... číst článek
Miliardář Chlad (61) s krásnou dcerou (30) Blaženy ze Slunce, seno: Detaily svatby a písečný rituál Miliardář Chlad (61) s krásnou dcerou (30) Blaženy ze Slunce, seno: Detaily svatby a písečný rituál Novomanželé Richard Chlad (61) a Anna-Marie (30) si stále užívají na Maledivách, kde si 17. listopad... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ondřej Havel
Ondřej Havel
zobrazit profil Zdeňka Žádníková
Zdeňka Žádníková
zobrazit profil Josef Polášek
Josef Polášek
zobrazit profil Martin Stránský
Martin Stránský
zobrazit profil Zuzana Stavná
Zuzana Stavná
zobrazit profil Hilary  Duff
Hilary Duff
zobrazit profil Anna Kameníková
Anna Kameníková