Roman  Šmucler

Roman Šmucler

Datum narození: 8. 7. 1969
Místo narození: Praha
Profese: moderátor, podnikatel a zubař
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Roman Šmucler není jen stomatochirurg, expert na estetickou medicínu, vysokoškolský učitel a podnikatel. Široké veřejnosti je znám jako rozhlasový a televizní moderátor, a to např. z pořadů Milionář či Největší Čech.

Média Romana Šmuclera vždy lákala, takže už jako dvacetiletý působil v Českém rozhlase jako moderátor Mikrofóra, i když v té době ještě studoval medicínu. Netrvalo dlouho a objevil se i na obrazovkách. Moderoval např. Studio Kontakt v České televizi a v letech 1992 a 1993 dokonce finále soutěže Miss Československa. Na Nově působil v pořadech Tabu či 1 proti 100, na Primě zase v soutěži Milionář (ta navázala na předchozí nováckou soutěž Chcete být milionářem?, kterou moderovali Vladimír Čech, Martin Preiss a Ondřej Hejma). V roce 2014 se Roman Šmucler vrátil do ČT, do oblíbené soutěže Nejchytřejší Čech.

ROMAN ŠMUCLER - VEŠKERÉ AKTUALITY ZDE

Původní profesí je ale Roman Šmucler zubařem a v této oblasti dosáhl na titul docent. Studoval nejen v Praze, ale na stážích byl i v Paříži, Vídni, Soulu, New Yorku či Bostonu. Jeho působištěm se hned po studiích stala Stomatologická klinika 1. lékařské fakulty a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, ale spolupracuje i s Lékařskou fakultou Plzeň či s New York University. V roce 1996 navíc založil kliniku zaměřenou na laserovou estetickou medicínu Asklepion-Lasercentrum, která postupně otevřela pobočky nejen v Praze, ale též v Karlových Varech a Mariánských Lázních.

Ve čtyřiceti letech se Roman Šmucler rozhodl i pro politiku a stal se lídrem kandidátky TOP 09 v Karlovarském kraji pro předčasné volby do poslanecké sněmovny v roce 2009. Ty se nakonec nekonaly, nicméně velmi vytíženému Romanu Šmuclerovi ukázaly, že sousto už si vzal opravdu nespolknutelné, a tak se o pár měsíců později nechal z kandidátky pro volby 2010 vyškrtnout.

Roman Šmucler byl dvacet let ženatý s Libuší Šmuclerovou, současnou generální ředitelkou největšího tuzemského mediálního domu Czech News Center (mají dceru Justinu-Annu). V roce 2012 se rozvedli. O tři roky později se oženil podruhé s Ivou Michaelou Feuereislovou.

 

Články o celebritě

Tvrzení Jaroslava Duška o rakovině rozdělují společnost: Bohapusté žvásty, běsní Martha Elefteriadu Tvrzení Jaroslava Duška o rakovině rozdělují společnost: Bohapusté žvásty, běsní Martha Elefteriadu Šokující prohlášení Jaroslava Duška (62) o rakovině hýbou Českem. Známý herec totiž zastává názor, ž... číst článek
Mediální ikona Libuše Šmuclerová v Hráčích. Jít do čela ČT? Napadlo mě to! Mediální ikona Libuše Šmuclerová v Hráčích. Jít do čela ČT? Napadlo mě to! Na přelomu devadesátých a »dvoutisících« let byla tzv. železnou lady, která stála za úspěchem TV Nov... číst článek
Marta Kubišová: Těžká operace! Neobvyklá příčina Marta Kubišová: Těžká operace! Neobvyklá příčina Ach, ten zub moudrosti! Roste v každém věku. A Martu Kubišovou (80) kvůli němu příští týden čeká v p... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Iveta Toušlová
Iveta Toušlová
zobrazit profil Jolana Voldánová
Jolana Voldánová
zobrazit profil Roman Ondráček
Roman Ondráček
zobrazit profil Láďa Hruška
Láďa Hruška
zobrazit profil Adela Vinczeová
Adela Vinczeová
zobrazit profil Tomáš Zástěra
Tomáš Zástěra
zobrazit profil Renata Kajdžas Angelov
Renata Kajdžas Angelov
zobrazit profil Roman  Šmucler
Roman Šmucler