Roman Hubník

Datum narození: 6. 6. 1984
Přezdívka: Hubňa
Místo narození: Halenkov
Váha: 86 kg
Výška: 191 cm
Profese: fotbalový obránce
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Fotbalový obránce Roman Hubník není v české reprezentaci žádným nováčkem. Má mezinárodní i turnajové zkušenosti. Úspěšně bojoval už o Euro 2012 v Polsku a na Ukrajině. Roman Hubník je vynikající hlavičkář.

Ve 14 letech se Roman Hubník dostal přes Vsetín a Zlín z rodného Halenkova do olomoucké Sigmy. Ligu za ni válel pět sezón a odehrál přes sto zápasů. V roce 2007 Roman Hubník za 100 miliónů korun přestoupil do Moskvy, jenže se zranil.

Zranění znamenalo pro Romana Hubníka návrat do vlasti, angažovala ho pražská Sparta, hned s ní v sezóně 2009/10 získal titul. Pak o služby Romana Hubníka projevila zájem berlínská Hertha. Urostlý obránce klubu pomohl  vrátit se v sezóně 2012/13 do bundesligy.

Z Berlína Roman Hubník přesídlil do Plzně a jako předtím pro Spartu znamenal jeho příchod pro Viktorii zisk ligového poháru. Zopakoval si to v sezóně 2015/16, kdy řešil vážné komplikace ve vztahu s manželkou Lucií a synem Patrikem. Chvíli kvůli tomu hrál za domovskou Olomouc.

To už byl Roman Hubník dávno členem reprezentačního kádru. Dlouho hrál za juniorské výběry. Seniorskému národnímu týmu pomohl se kvalifikovat na Euro 2012, když jediným gólem v pražském Edenu rozhodl zápas proti Skotsku.

Kvalit Romana Hubníka si byl vědom i trenér Pavel Vrba, když dával dohromady nominaci na Euro 2016 ve Francii. Zvolil ho za čtvrtého stopera. Roman Hubník přitom před tím nehrál v kvalifikaci, zářil zato v plzeňském dresu.

O FOTBALOVÉM MISTROVSTVÍ EURO 2016 ČTĚTE ZDE

 

Články o celebritě

Limbovo finále: trénovat bude Vrba, Krmenčík pozvánku nedostal Limbovo finále: trénovat bude Vrba, Krmenčík pozvánku nedostal Sedmnáctého května, dva dny po skončení nadstavby FORTUNA:LIGY, plzeňská Doosan Arena zažije mimořád... číst článek
SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 0:0. Červená na každé straně a spálené šance SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 0:0. Červená na každé straně a spálené šance Lídr FORTUNA:LIGY kouše po vyřazení z MOL Cupu a porážce na Slavii další hořké zklamání. Viktoria pr... číst článek
Zpověď kapitána repre Hubníka: o řvaní s Řepkou i mrzení kvůli EURO Zpověď kapitána repre Hubníka: o řvaní s Řepkou i mrzení kvůli EURO Neměl extra talent, technické nedostatky ho na začátku kariéry dost limitovaly. Přesto Roman Hubník ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Nešpor
Martin Nešpor
zobrazit profil Adam Svoboda
Adam Svoboda
zobrazit profil Simon Nausch
Simon Nausch
zobrazit profil Marek Šindler
Marek Šindler
zobrazit profil Jaroslav Kudrna
Jaroslav Kudrna
zobrazit profil Karel Brückner
Karel Brückner
zobrazit profil Ondřej Němec
Ondřej Němec
zobrazit profil Tomáš Vaclík
Tomáš Vaclík