Petr Braný

Petr Braný

Datum narození: 25. 5. 1951
Místo narození: Cheb
Profese: politik KSČM
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Někdejší poslanec Petr Braný se stal lídrem KSČM do voleb 2016, tedy komunistickým kandidátem na hejtmana Jihočeského kraje.

Poslancem za KSČM byl Petr Braný zvolen v roce 2002. Ve Sněmovně zasedal do roku 2013. Roku 2008 byl též zvolen zastupitelem Jihočeského kraje, kde zasedá ve Finančním výboru, jehož je předseda. Předtím (mezi lety 1994 až 2010) byl členem Zastupitelstva města České Budějovice, jímž se opět stal v roce 2014. Zde působí v dopravní komisi.

Po střední průmyslové škole Petr Braný nastoupil na důstojnickou školu ve Vyškově. V letech 1971 až 1992 sloužil u vojska Pohraniční stráže. V roce 1975 absolvoval Vysokou vojenskou politickou školu v Bratislavě. Figuroval (1994 až 1999) jako spoluvlastník a jednatel v obchodních firmách BM Export s.r.o. a BM Systém s.r.o. Dle životopisu na stránkách KSČM, kde byl představen jako vedoucí stranické kandidátky ve volbách 2016, je člen dozorčí rady Nemocnice České Budějovice, člen dozorčí rady Jihočeské nemocnice, člen dozorčí rady Teplárny, člen správní rady VZP, člen ÚV KSČM a předseda KV KSČM Jihočeský kraj.

Petr Braný je ženatý a má dvě děti.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Martina Dlabajová
Martina Dlabajová
zobrazit profil František Čuba
František Čuba
zobrazit profil Viktor Vojtko
Viktor Vojtko
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Eva Matyášová
Eva Matyášová
zobrazit profil Filip Ušák
Filip Ušák
zobrazit profil Pavel Fischer
Pavel Fischer
zobrazit profil Vladimír Koníček
Vladimír Koníček