Zdeněk Faltus

Zdeněk Faltus

Datum narození: 10. 4. 1957
Místo narození: Jihlava
Profese: ortopéd, kandidát ANO na senátora
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Ortopéd Zdeněk Faltus se ve volbách 2016 stal kandidátem hnutí ANO na senátora. V horní komoře chce změnit věci, které mu vadí. Pro boj o tento post se rozhodl poté, co přežil klinickou smrt.

Do komunální politiky Zdeněk Faltus vstoupil v roce 2010, kdy se jako člen ODS dostal do Zastupitelstva města Jihlavy. Předtím dvakrát neuspěl. V roce 2013 z ODS odešel a začal spolupracovat s hnutí ANO, za nějž jako nestraník ve volbách 2014 mandát zastupitele obhájil. Členem uskupení Andreje Babiše se stal v lednu 2015.

Štěstí Zdeněk Faltus pokoušel i ve volbách do Poslanecké sněmovny 2002 a do Zastupitelstva Kraje Vysočina 2012, ale úspěšný nebyl. Do boje o křeslo v senátu jej v roce 2016 ANO vyslalo v obvodu č. 52 – Jihlava. „Kandiduji proto, že chci pomáhat, jsem lékař a je to pro mě přirozené. Budu se soustředit na spolupráci s lidmi ve svém volebním obvodu, chci také léčit české zdravotnictví a v Senátu budu mít ideální příležitost pracovat na změnách systémově,“ uvedl na stránkách hnutí Zdeněk Faltus, který přežil klinickou smrt, když mu na kole selhalo srdce. „A právě tahle loňská příhoda mne dovedla k rozhodnutí kandidovat a zkusit změnit věci, které mi vadí,“ dodal.

Po vystudování oboru všeobecného lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Brně si Zdeněk Faltus vzdělání rozšířil v Kuvajtu (složil Kuwaiti Medical Board Exam) a absolvováním artroskopických kurzů v Praze. Pracoval na oddělení ortopedie Nemocnice Jihlava či v Alrazi Hospital Kuwait City v Kuvajtu. Po návratu do Česka si otevřel soukromou ortopedickou praxi. Jelikož chtěl i nadále operovat, působí v nemocnicích – nejdříve v Nemocnici Vysočina Humpolec, posléze v Nemocnici Nové Město na Moravě a od roku 2001 v Nemocnici Havlíčkův Brod.

Jihlavský rodák Zdeněk Faltus je ženatý a má čtyři děti. Mezi jeho záliby patří sport, střelba, počítače, historie, jazyky a ekonomie.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Vladimir Putin
Vladimir Putin
zobrazit profil Pavel Svoboda
Pavel Svoboda
zobrazit profil Věra Procházková
Věra Procházková
zobrazit profil Michaela Marksová-Tominová
Michaela Marksová-Tominová
zobrazit profil Jan  Fischer
Jan Fischer
zobrazit profil Pavel Žáček
Pavel Žáček
zobrazit profil Klára Kocmanová
Klára Kocmanová