Kamil Kydalka

Datum narození: 11. 5. 1963
Místo narození: Třinec
Profese: soudce
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Předsedovi trestního senátu Kamilu Kydalkovi se na Městském soudu v Praze podařilo vyřešit kauzu vytunelovaného H-Systemu a poslat jeho zakladatele Petra Smetku do žaláře na dlouhých 12 let.

Kromě kauzy H-System, v němž zhruba tisícovka lidí investovala v devadesátých letech do projektu levného bydlení a přišla o zhruba miliardu korun, dostal Kamil Kydalka na stůl mnoho dalších případů. Jmenujme např. též médii bedlivě sledovaný případ tzv. vlčích dětí.

Za zmínku stojí také léta se vlekoucí kauza bývalého ředitele Finančně analytického útvaru ministerstva financí Jana Kudlíka, jenž byl společně se svým kolegou policií viněn z vytunelování 1,23 miliardy korun z CS fondů. I v rámci tohoto soudního procesu musel Kamil Kydalka prostudovat tisíce stran spisu a vyslechnout stovky svědků. Nebo také úplatkářská aféra někdejšího šéfa pražských městských strážníků Vladimíra Kotrouše.

ROZHOVOR S REBELEM KAMILEM KYDALKOU NAJDETE ZDE

Kromě své práce soudce Kamil Kydalka nebyl nikdy laxní k tomu, co se v naší republice děje. Uznání se za to zrovna nedočkal. Kritizoval např. amnestii někdejšího prezidenta Václava Klause, který krátce před svým odchodem z Hradu zastavil stíhání v aférách s podezřením na závažnou hospodářskou kriminalitu, které se táhly déle než osm let. Což pomohlo lidem, jako je bývalý fotbalový boss František Chvalovský, osobám stíhaným kvůli krachu Union banky či spoluobviněným Petra Smetky.

Soudce Kamil Kydalka vyjádřil svůj názor k politice při komunálních volbách. Do obecního zpravodaje v Mnichovicích v Prahy, kde má chalupu, napsal článek, v němž kritizoval některé místní politiky. Za to se dočkal kárné žaloby, již na něj podal jeho nadřízený, předseda Městského soudu v Praze Libor Vávra.

KAMIL KYDALKA A VERDIKT ÚSTAVNÍHO SOUDU

Třinecký rodák Kamil Kydalka žil 19 let v Havířově. Po gymnáziu vystudoval Právnickou fakultu UK v Praze (1982 až 1986). Po složení justiční zkoušky pracoval od roku 1988 u Obvodního soudu pro Prahu 6. Jeho rukama tam prošla mimo jiné řada pašeráků drog, kteří byli dopadeni na tehdy ještě ruzyňském letišti. S různým množstvím omamných látek uschovaných v rafinovaných skrýších – od dvojitého dna zavazadel až po tělní útroby. V červenci 1998 se Kamil Kydalka stal předsedou senátu Městského soudu v Praze, kde na trestním úseku řeší věci se sazbou od pěti let výše.

Kamil Kydalka je ženatý. S manželkou vychoval dvě dcery. K jeho zálibám kromě chalupaření patří péče o dva jezevčíky, dále vytuněná auta či hudba. Má rád kapely AC/DC, Judas Priest, Rush a především KISS. 

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Barbora Snopková
Barbora Snopková
zobrazit profil Charlie  Chaplin
Charlie Chaplin
zobrazit profil Olga Lounová
Olga Lounová
zobrazit profil Gustav Bubník
Gustav Bubník
zobrazit profil Ruda z Ostravy (Michal Kavalčík)
Ruda z Ostravy (Michal Kavalčík)
zobrazit profil Sarah Larson
Sarah Larson
zobrazit profil Karel Tureček
Karel Tureček
zobrazit profil Jaroslav Němeček
Jaroslav Němeček