Petr Beitl

Petr Beitl

Datum narození: 5. 12. 1966
Místo narození: Jablonec nad Nisou
Profese: politik ODS, podnikatel
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Petr Beitl, někdejší úspěšný podnikatel a primátor Jablonce nad Nisou, v parlamentních volbách 2021 obhájil poslanecký mandát.

V roce Sametové revoluce 1989 Petr Beitl absolvoval VŠST (dnes TUL) v Liberci. Po studiích spoluzaložil společnost Ještěd, která provozuje Hotel Ještěd a Prezidentskou chatu v Jizerských horách.

O PETRU BEITLOVI ČTĚTE ZDE>>

Členem ODS je Petr Beitl od roku 2002. V roce 2006 byl za tuto stranu zvolen zastupitelem města Jablonec nad Nisou a dva roky nato zastupitelem Libereckého kraje.

Mandát krajského i městského zastupitele obhájil i v dalších, pro ODS obecně kritických volebních obdobích. Úspěšný podnikatel v oblasti stravovacích a ubytovacích služeb Petr Beitl se od roku 2010, kdy stanul v čele Jablonce nad Nisou, začal věnovat výhradně politice.

V roce 2014 Petr Beitl získal v soutěži Svazu měst a obcí ČR titul Nejlepší primátor 2010 až 2014. Téhož roku primátorský post obhájil.

V parlamentních volbách 2017 se Petr Beitl stal lídrem kandidátky ODS v Libereckém kraji a dostal se do Sněmovny. V čele kandidátky stanul i ve volbách 2021, a to za koalici SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09). Poslanecký mandát obhájil.

Mezi záliby Petra Beitla patří rychlostní kanoistika, lyžování, cykloturistika, horská turistika, zahrada a cizí jazyky.

Petr Beitl je ženatý. S manželkou Renátou, která je realitní makléřkou, má tři již dospělé děti - dceru a dva syny.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Paparega
Jan Paparega
zobrazit profil Jiří Peřina
Jiří Peřina
zobrazit profil Lenka Knechtová
Lenka Knechtová
zobrazit profil Josef Švarcbek
Josef Švarcbek
zobrazit profil Roman Celý
Roman Celý
zobrazit profil Jan Horník
Jan Horník