Ludvík Pytlíček

Datum narození: 15. 1. 1933
Profese: nejslavnější český sběratel poštovních známek

Životopis

Filatelista Ludvík Pytlíček se stal neúspěšnějším sběratelem československých poštovních známek. Se svou sbírkou, která přesáhla hodnotu sta milionů korun, získal řadu medailí.

Sbírat známky Ludvík Pytlíček začal v deseti letech. Tehdy dozajista netušil, že to dotáhne na největší sbírku československých známek na světě v hodnotě víc než 100 milionů korun a stane se tak nejslavnějším filatelistou Česka.

LUDVÍK PYTLÍČEK – ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Od sedmnácti let Ludvík Pytlíček dělal v textilce mistra, pak nějakou dobu pracoval ve vývoji. Třicet let tak vlastně působil na stejném místě. Jak sám prozradil, práce tam nebylo tolik, takže mu zbývalo dostatek času na korespondenční výměnu známek.

Se sbírkou v průběhu času Ludvík Pytlíček dosáhl na dvě desítky zlatých medailí ze světových výstav a dostal se do exkluzivního klubu filatelistů 100 Monte Carlo, kterému tehdy předsedal sám monacký kníže. A jehož čestnou předsedkyní se stala anglická královna Alžběta II.

Před Vánoci 2018 Ludvíka Pytlíček kolem páté hodiny ráno nalezli v zuboženém stavu náhodní chodci. Ležel v zasněženém křoví na břehu Chuchelenského potoka nedaleko svého semilského domu a nejevil známky života. Měl na sobě jen pyžamo a byl prý k nepoznání.

O LUDVÍKU PYTLÍČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Další smutná zpráva přišla v únoru 2019, a to že se sedmašedesátiletý Ludvík Pytlíček stále neprobral z komatu. A nenechal na sebe nechat ta nejsmutnější, filatelista záhy zemřel.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Ewan McGregor
Ewan McGregor
zobrazit profil Lisa Snowdon
Lisa Snowdon
zobrazit profil Rapper Řezník (Martin Pohl)
Rapper Řezník (Martin Pohl)
zobrazit profil Miluše Bittnerová
Miluše Bittnerová
zobrazit profil Ondřej Vitásek
Ondřej Vitásek
zobrazit profil Boris Rösner
Boris Rösner