Eva Decroix

Eva Decroix

Datum narození: 26. 5. 1982
Místo narození: Ostrava
Profese: poslankyně, právnička, podnikatelka, majitelka restaurace
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Eva Decroix se ve volbách do Evropského parlamentu 2019 stala kandidátkou ODS. Křeslo v EP nezískala. Ve volbách 2021 zasedla do Sněmovny.

Vyrůstala na Vysočině. Ve Francii Eva Decroix vystudovala práva a poté zkušenosti získávala v Londýně. Hovoří plynně francouzsky a anglicky, takže v těchto jazycích vede advokátní praxi pro zahraniční klienty ve svých kancelářích v Jihlavě a v Praze.

Frankofonní vzdělání a profesní orientaci se Eva Decroix rozhodla doplnit postgraduálním studiem na VŠE Praha a Université IAE de Lyon. Aktivně se zajímá o mediaci jako alternativu pro řešení sporů. Stala se členkou Francouzsko-české obchodní komory.

Ze zahraničí se Eva Decroix vrátila s manželem, s nímž má dvě dcery a se kterým provozuje unikátní, vyhledávanou a vysoce hodnocenou francouzskou restauraci Bistrot de Papa.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 Eva Decroix zaujala šestou příčku na kandidátce ODS. Křeslo v EP nezískala. V parlamentních volbách 2021 byla zvolena do Sněmovny za koalici SPOLU.

 

Články o celebritě

Neshání kompro, ale řízky v kalhotkách: Babiš hájí expolicisty v jeho firmě. Němcová je zděšená Neshání kompro, ale řízky v kalhotkách: Babiš hájí expolicisty v jeho firmě. Němcová je zděšená S podivným vysvětlením ohledně zaměstnávání bývalých policistů přišel šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Ve... číst článek
Hádky o Babišova „zm*da“ mezi pětikoalicí a ANO: „Akt msty a praktika StB!“ Kovářová zmínila „děvku“ Hádky o Babišova „zm*da“ mezi pětikoalicí a ANO: „Akt msty a praktika StB!“ Kovářová zmínila „děvku“ „Udělejte mi teze, podklady na tohoto zm*da.“ Požadavek Andreje Babiše (ANO) rozpoutal na české poli... číst článek
Vláda prodloužila stopku pro Rusy a Bělorusy. Zákon o lobbingu ministři zase odložili Vláda prodloužila stopku pro Rusy a Bělorusy. Zákon o lobbingu ministři zase odložili Česko by mohlo získat dalších 15 tanků Leopard od Německa, oznámil po jednání vlády premiér Petr Fia... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Renata Chmelová
Renata Chmelová
zobrazit profil Vojtěch Filip
Vojtěch Filip
zobrazit profil Josef Suchánek
Josef Suchánek
zobrazit profil Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
zobrazit profil Marek Slabý
Marek Slabý
zobrazit profil Petr Nečas
Petr Nečas
zobrazit profil Tomáš Zdechovský
Tomáš Zdechovský
zobrazit profil Iveta Štefanová
Iveta Štefanová