Mikuláš Minář

Mikuláš Minář

Datum narození: 6. 3. 1993
Místo narození: Vodňany
Profese: občanský aktivista, předseda spolku Milion chvilek
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Aktivista Mikuláš Minář se v lednu 2018 stal předsedou spolku Milion chvilek, který vede kampaň Milion chvilek pro demokracii.

Bývalý skautský vedoucí a lektor prevence proti šikaně na školách Mikuláš Minář v souvislosti se založením spolku Milion chvilek přerušil studium na Univerzitě Karlově, kde se přihlásil na filosofii a bohemistiku a ještě na evangelickou teologii, aby se mohl plně věnovat občanským aktivitám.

MIKULÁŠ MINÁŘ NA REFLEX.CZ

Po parlamentních volbách 2017, v nichž zvítězilo hnutí ANO 2011, se Mikuláš Minář začal občansky angažovat v reakci na předvolební Smlouvu Andreje Babiše s občany ČR, v níž se šéf hnutí mj. zavázal rozvíjet a podporovat demokracii.

Aktivista to označil za drzost, protože Andrej Babiš čelil trestnímu stíhání a navíc jako politik vlastnil média. Mikuláš Minář inicioval petici Chvilka pro Andreje, v níž požadoval dodržení slibů. Petice byla zveřejněna 17. listopadu 2017 a tentýž den předána Andreji Babišovi.

Autoři petice 31. lednu 2018 založili spolek Milion Chvilek, jehož se stal Mikuláš Minář předsedou. Byl hlavním organizátorem demonstrací proti jmenování Marie Benešové ministryní spravedlnosti a následně za její odstoupení i za rezignaci premiéra Andreje Babiše.

V rámci kampaně Milion chvilek pro demokracii se konaly demonstrace v Praze a dalších městech České republiky v dubnu, květnu a červnu 2019; největší po Sametové revoluci 1989 pak 23. června na pražské Letné.

O MIKULÁŠI MINÁŘOVI ČTĚTE ZDE>>

Mikuláš Minář, členem Církve bratrské, je od roku 2017 ženatý.

 

Články o celebritě

Volby v Česku dostanou zrzavý odstín. Exšéf Milionu chvilek Minář chce rovnou porazit Babiše Volby v Česku dostanou zrzavý odstín. Exšéf Milionu chvilek Minář chce rovnou porazit Babiše Exšéf Milionu chvilek Mikuláš Minář, známý mimo jiné výraznou zrzavou kšticí, potvrdil, že s novým p... číst článek
„Velmi zvláštní.“ Do Mináře si za kandidaturu rýpl i Kalousek. Politolog je vyděšený „Velmi zvláštní.“ Do Mináře si za kandidaturu rýpl i Kalousek. Politolog je vyděšený Vyzýval ke společné spolupráci, teď chce opoziční blok ještě více štěpit. V takovém duchu se nesou k... číst článek
Komentář: Koronavirus upozadil chvilkaře. Bude jejich skutečným koncem Křeček? Komentář: Koronavirus upozadil chvilkaře. Bude jejich skutečným koncem Křeček? Antibabišovský spolek Milion chvilek pro demokracii znovu vytáhl do ulic, když s ním první březnový ... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Pavel Strnad
Pavel Strnad
zobrazit profil Pavel Krejčí
Pavel Krejčí
zobrazit profil Lukáš Vlačuha
Lukáš Vlačuha
zobrazit profil Gyöngyi Bodišová
Gyöngyi Bodišová
zobrazit profil Irena Pavlásková
Irena Pavlásková
zobrazit profil Marko Igonda
Marko Igonda
zobrazit profil Vendula Frintová
Vendula Frintová