Josef Švarcbek

Josef Švarcbek

Datum narození: 2. 1. 1955
Profese: politik KSČM, bývalý důstojník Pohraniční stráže

Související celebrity

Životopis

Politik Josef Švarcbek, někdejší člen KSČ, který byl v letech 2004 až 2006 poslancem, se ve volbách 2020 stal kandidátem KSČM na post v Senátu za obvod číslo 3 - Cheb.

Vystudoval Vysokou školu politickou ÚV KSČ v Praze. V letech 1974 až 1990 Josef Švarcbek byl důstojníkem Pohraniční stráže. Kromě toho někdejší člen KSČ pracoval mj. jako hasič-záchranář či revizní technik a také podnikal.

V komunálních volbách 1994 Josef Švarcbek získal za KSČM křeslo v zastupitelstvu města Planá. Funkci opakovaně obhájil. V letech 2012 až 2016 byl též krajským zastupitelem. Ve volbách 2016 již na tento post nedosáhl.

Po vysoké politiky se Josef Švarcbek neúspěšně pokusil vstoupit ve volbách 2002, kdy v Plzeňském kraji kandidoval za komunisty do Sněmovny. Křeslo v dolní komoře získal coby náhradník v červenci 2004, a to na dva roky.

V senátních volbách 2018 kandidoval za KSČM v obvodu č. 11 - Domažlice. Skončil jako šestý. Do boje o křeslo v horní komoře jej strana vyslal znovu, a to ve volbách 2020, tentokrát v obvodu č. 3 - Cheb.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Miroslav Novák
Miroslav Novák
zobrazit profil Sebastian Kurz
Sebastian Kurz
zobrazit profil Ivana Váňová
Ivana Váňová
zobrazit profil Klára Samková
Klára Samková
zobrazit profil Jarmila Smotlachová
Jarmila Smotlachová
zobrazit profil Miroslav Tancoš
Miroslav Tancoš
zobrazit profil Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar
zobrazit profil Ladislav Kos
Ladislav Kos