Petr Kajnar

Petr Kajnar

Datum narození: 28. 1. 1956
Místo narození: Ostrava
Profese: politik ČSSD, 9. primátor Ostravy
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Politika ČSSD Petra Kajnara, někdejšího ostravského primátora, vyslali sociální demokraté do komunálních voleb 2022 jako svého lídra. Comeback se nekonal.

Vystudoval technickou kybernetiku na Vysokém učení technickém v Brně. Petr Kajnar byl šéfem vojenského opravárenského podniku nebo zástupcem generálního ředitele Ostravských vodáren a kanalizací.

PETR KAJNAR O PUČI PROTI SOBOTKOVI

Signatář Charty 77 a jeden ze zakladatelů Občanského fóra v Ostravě Petr Kajnar se pohyboval napříč politickým spektrem. V roce 1991 se stal členem Občanského hnutí, v letech 1997 až 2014 posílil řady ČSSD, z níž jej vyloučili kvůli žalobám, které podával před volbami 2013, protože se nedostal na kandidátku. Pak založil Ostravské fórum (2014 až 2017) a roku 2019 se vrátil zpět do ČSSD.

Post hejtmana Petr Kajnar nezískal

Do komunální politiky Petr Kajnar vstoupil roku 1990, kdy byl zvolen členem Zastupitelstva města Ostravy. V něm setrval jedno volební období a posléze od roku 2002 do roku 2014. V letech 2006 až 2014 zastával post ostravského primátora.

Do vyšší politiky, tedy do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje, se Petr Kajnar dostal roku 2004 a setrval v něm osm let. Ve volbách 2020 se stal jedničkou kandidátky sociálních demokratů. Post moravskoslezského hejtmana nezískal.

Do komunálních voleb 2022 strana Petra Kajnara vyslala jako lídra ostravské kandidátky, a tudíž i adepta na tamního primátora. Návrat do tohoto postu se mu nepodařil. 

O PETRU KAJNAROVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Kajnar je podruhé ženatý a má čtyři děti. Dcera Petra Kajnara z prvního manželství Zuzana Kajnarová je herečka a jeho švagrem byl Lubomír Zaorálek.

 

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Antonín Baudyš
Antonín Baudyš
zobrazit profil Jan  Fischer
Jan Fischer
zobrazit profil Dagmar Terelmešová
Dagmar Terelmešová
zobrazit profil Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič