Václav Hudeček

Václav Hudeček

Datum narození: 7. 6. 1952
Místo narození: Rožmitál pod Třemšínem
Profese: houslový virtuos
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Houslový virtuos Václav Hudeček proslul po celém světě. Hrál na nejprestižnějších pódiích. Od Václava Klause roku 2007 dostal Medaili Za zásluhy o stát v oblasti kultury a umění.

Již v patnácti letech debutoval na koncertu v Londýně s Royal Philharmonic Orchestra. Václav Hudeček byl žákem legendárního ruského houslisty Davida Oistracha a zároveň vystudovala pražskou AMU.

VÁCLAV HUDEČEK - CO VZKÁZAL KULÍNSKÉMU?

Záhy se Václav Hudeček stal hvězdou a vystupoval na nejprestižnějších světových pódiích (Carnegie Hall, Royal Festival Hall, Suntory Hall, Osaka Festival Hall, Sydney Opera) a na světových festivalech.

Nahrávka Vivaldiho Čtvero ročních období přinesla Václavu Hudečkovi velký úspěch, stala se jedním z nejúspěšnějších titulů, které kdy v Česku vyšly. Virtuos se také věnuje pedagogické činnosti.

Václav Hudeček získal řadu ocenění. V roce 2007 mu tehdejší prezident Václav Klaus udělil Medaili Za zásluhy o stát v oblasti kultury a umění. V roce 2012 dostal stříbrnou medaili hlavního města Prahy a tři roky nato jako první Čech obdržel prestižní Řád rytíře italské hvězdy Cavaliere dell’Ordine della Stella d‘Italia.

O VÁCLAVU HUDEČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Manželkou Václava Hudečka je herečka a spisovatelka Eva Hudečková, rozená Trejtnarová.

 

Další Umělci

zobrazit profil Tereza Hrzánová
Tereza Hrzánová
zobrazit profil Jonáš Ledecký
Jonáš Ledecký
zobrazit profil Kamila Tománková
Kamila Tománková
zobrazit profil Marek Dědík
Marek Dědík
zobrazit profil Alice Stodůlková
Alice Stodůlková
zobrazit profil Peter Konečný
Peter Konečný
zobrazit profil Libuše Vojtková
Libuše Vojtková