Tomáš Hanzel

Tomáš Hanzel

Datum narození: 10. 12. 1975
Místo narození: Karviná
Profese: politik ČSSD, 3. primátor města Karviná, elektrotechnik
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD Tomáš Hanzel, 3. primátor města Karviná, byl v letech 2017 až 2021 poslancem. Strana se do Sněmovny nedostala.

Po Střední elektrotechnické škole v Ostravě Tomáš Hanzel pracoval mj. jako elektrotechnik a také podnikal. Stal se členem statutárních orgánů několika firem, např. Technické služby Karviná, Lázně Darkov nebo ČSAD Karviná.

TOMÁŠ HANZEL BYL NAPADEN

Od roku 1998 člen ČSSD Tomáš Hanzel byl v komunálních volbách téhož roku zvolen do Zastupitelstva města Karviná. Post opakovaně obhájil. Posléze zastával funkci náměstka primátora a od listopadu 2006 do ledna 2018 pozici tamního primátora.

Do krajské politiky se Tomáš Hanzel posunul ve volbách 2008. Stal se nejen moravskoslezským zastupitelem, ale i radním. Ve volbách 2012 obě pozice obhájil, po volbách 2016 zůstal jen zastupitelem a ve volbách 2020 nekandidoval.

To již od parlamentních voleb 2017 (po prvním neúspěchu v roce 2013) Tomáš Hanzel zasedal ve Sněmovně. Proto se také v lednu 2018 rozhodl na post primátora Karviné rezignovat. Ve volbách 2021 se ČSSD do dolní komory nedostala.

O TOMÁŠI HANZELOVI ČTĚTE ZDE>>

Tomáš Hanzel je ženatý.

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Nantl
Jiří Nantl
zobrazit profil Milan Štěch
Milan Štěch
zobrazit profil Jana Čunátová
Jana Čunátová
zobrazit profil Michal Hašek
Michal Hašek
zobrazit profil Karel Deutcher
Karel Deutcher
zobrazit profil Zdeněk Geist
Zdeněk Geist
zobrazit profil Marie Benešová
Marie Benešová
zobrazit profil Tomáš Vandas
Tomáš Vandas