Ondřej Lochman

Ondřej Lochman

Datum narození: 30. 10. 1980
Profese: politik hnutí STAN, pedagog
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí STAN Ondřej Lochman coby dlouholetý starosta Mnichova Hradiště v parlamentních volbách 2021 získal poslanecký mandát. Zvolen byl ve Středočeském kraji.

Po průmyslové škole v Mladé Boleslavy Ondřej Lochman absolvoval Kentucky Todd Central High School. Kromě toho má magisterský titul - obor učitelství pro 2. stupeň základní školy s aprobací anglický jazyk a občanská výchova - z Technické univerzity v Liberci. Doktorem se stal na UK v Praze.

Ondřej Lochman umí i webovky

V letech 1998 až 2005 Ondřej Lochman pracoval jako tvůrce webových stránek a aplikací. Posléze mj. vedl kurzy pro učitele a vychovatele či moderoval vzdělávací akce. Na svém kontě má několik desítek vzdělávacích kurzů v řadě zemí téměř celého světa.

V roce 2010 se Ondřej Lochman nechal naverbovat do státní správy. Krátce byl zaměstnancem ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kde se podílel na tvorbě a implementaci strategie pro neformální vzdělávání mládeže v rámci EU. Poté šéfoval nadaci, jež se specializuje na talentovanou mládež.

Do politiky Ondřej Lochman vkročil v komunálních volbách 2014. „S hnutím Žijeme pro Hradiště jsme v roce 2014 vyhráli volby a já se stal starostou. O čtyři roky později jsme úspěch zopakovali, když jsme získali přízeň více než 60 procent voličů,“ uvedl politik na stranickém webu.

Lochman chce hájit zájmy sousedů

V krajských volbách 2016 Ondřej Lochman jako nestraník za hnutí STAN neuspěl, stejně jako v parlamentních 2017. Post starosty v roce 2018 obhájil. Štěstí mu přálo i ve volbách 2020, kdy zasedl do Zastupitelstva Středočeského kraje.

Do vysoké politiky Ondřeje Lochmana vynesly parlamentní volby 2021, kdy byl společně se svými pěti kolegy, mj. tamním lídrem Vítem Rakušanem, ze středočeské kandidátky koalice Piráti a Starostové zvolen poslancem.

Jak Ondřej Lochman napsal ve svém předvolebním profilu, „každý politik, než se posune o patro výš, by měl nasbírat zkušenosti na komunální úrovni. To by mělo zaručit, že nebude odtržený od problémů obyčejných lidí. Já jsem tímto procesem již prošel, a proto jsem se rozhodl vstoupit do celostátní politiky, kde hodlám hájit zájmy běžných občanů, svých sousedů“.

 

Další Politici

zobrazit profil Tomáš Martínek
Tomáš Martínek
zobrazit profil Marta Nováková
Marta Nováková
zobrazit profil Jiří Valenta
Jiří Valenta
zobrazit profil Jaroslav Bžoch
Jaroslav Bžoch
zobrazit profil Monika Oborná
Monika Oborná
zobrazit profil Barbora Kořanová
Barbora Kořanová
zobrazit profil Alžběta Pomořanská
Alžběta Pomořanská