Alain Delon

Alain Delon

Datum narození: 8. 11. 1935
Místo narození: Sceaux, Hauts-de-Seine, Francie
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Alain Delon se stal sex symbolem a hereckou star. Přesto nezískal ani jednu nominaci na zlatou sošku Oscara. Za hlavní roli v dramatu Náš příběh z roku 1984 dostal Césara.

Kvůli špatnému chování byl Alain Delon, celým jménem Alain Fabien Maurice Marcel Delon, vyloučen z několika škol. Čtyři roky sloužil ve francouzském námořnictvu, z toho podle svých slov 11 měsíců své vojenské služby strávil ve vězení pro časté porušování disciplíny.

DELONA OKOUZLILY I ČESKÉ HEREČKY! KTERÉ?

Alain Delon dělal vrátného i číšníka

Po propuštění z armády Alain Delon zůstal bez prostředků, tak pracoval mj. jako číšník, vrátný nebo úředník. Během této doby se náhodně seznámil s herečkou Brigitte Auber a absolvoval s ní cestu na festival v Cannes, kde později začala i jeho hvězdná kariéra.

Debutoval v roce 1957 ve filmu Když se do něčeho plete žena. Rok nato se Alain Delon poprvé objevil po boku herečky Romy Schneider ve filmu Kristýna. Následoval snímek Slabé ženy (1959), který měl velký úspěch nejen ve Francii, ale také v USA.

První hlavní role Alain Delon dostal v roce 1960, a to v thrilleru V plném slunci a ve slavném dramatu Rocco a jeho bratři. To získalo zvláštní cenu poroty na festivalu v Benátkách. Další zvláštní cenu poroty, tentokrát na festivalu v Cannes, získalo drama Zatmění (1962).

Delon hrál s Belmondem

Následovaly úspěšné filmy jako např. Gepard, Černý tulipán, Kočky, Samuraj, Sicilský klan, Policajt, Dva muži ve městě, Cikán, Smrt darebáka či Tři muži na zabití. Až hlavní role v dramatu Náš příběh (1984) Alainu Delonovi vynesla Césara.

Pak přišly další ústřední postavy, které Alain Delon ztvárnil např. v krimi Slovo policajta (1985), v romantickém dramatu Návrat Casanovy (1992), v dramatu Zločin (1993) či s Jeanem-Paulem Belmondem v akční tragikomedii Poloviční šance (1998).

Nominace na Oscara se Alain Delon, považovaný za sex symbol, za žádný ze svých výkonů nedočkal.

O ALAINU DELONOVI ČTĚTE ZDE>>

Charizmatický krasavec Alain Delon šest let chodil s herečkou Romy Schneider. S ní se herec v roce 1959 zasnoubili, ale již v té době měl milostnou aféru s německou hvězdou Nico. V srpnu 1962 se jim narodil syn Ari. Svatba s Romy Schneider se nekonala. Ta chtěla po rozchodu dokonce spáchat sebevraždu.

Alain Delon byl magnetem na ženy

V srpnu 1964 se Alain Delon oženil s francouzskou herečkou Nathalií Barthélémy, téhož roku se jim narodil syn Anthony. Manželství skončilo v roce 1969 rozvodem.

Od roku 1968 Alain Delon téměř 15 let žil s francouzskou herečkou Mireille Darc. V roce jejich seznámení došlo k vraždě jednoho z hercových bodyguardů. Alain Delon si v souvislosti s tímto případem poseděl ve vazbě, ačkoli měl nezvratné alibi.

V roce 1987 Alaina Delona okouzlila holandská modelka Rosalie van Breemen, která mu porodila dceru Anouchku (* 1990) a syna Alaina-Fabiena (* 1994). Jejich manželství také skončilo rozvodem, a to v roce 2002.

Informace o eutanázii nejsou pravdivé

V březnu 2022 média přinesla šokující zprávu, že se Alain Delon rozhodl svůj život ukončit eutanazií, aby na jeho sklonku nemusel procházet nepříjemnými nemocemi. Potvrdil to jeho starší syn Anthony, který by ho měl na poslední cestě doprovázet. Herec dlouhodobě žije ve Švýcarsku, kde je asistovaná sebevražda legální.

Jak se ale v dubnu 2022 ukázalo, tako informace nebyla pravdivá. Vše na pravou míru uvedl mladší syn Alaina Delona.

 

 

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Marie-Luise Stockinger herečka
Marie-Luise Stockinger herečka
zobrazit profil Willa Fitzgerald
Willa Fitzgerald
zobrazit profil Ondřej Malý
Ondřej Malý
zobrazit profil Renée Zellweger
Renée Zellweger
zobrazit profil Zuzana Slavíková
Zuzana Slavíková
zobrazit profil René Slováčková
René Slováčková
zobrazit profil Adam Vacula
Adam Vacula
zobrazit profil Marcus Rutherford
Marcus Rutherford