David Šimek

David Šimek

Datum narození: 21. 3. 1977
Místo narození: Svitavy
Profese: politik hnutí Nestraníci, učitel
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí Nestraníci David Šimek coby starosta Svitav v parlamentních volbách 2021 získal křeslo ve Sněmovně za koalici SPOLU. Zvolen byl v Pardubickém kraji.

Na Univerzitě Palackého v Olomouci David Šimek absolvoval oboru Zeměpis, biologie a geologie na Pedagogické fakultě a Školský management na Filozofické fakultě. Studoval MBA v oblasti samosprávy. Nejprve učil a v letech 2005 až 2010 byl ředitelem základní školy.

David Šimek nahradil Výborného

Do politiky nestraník David Šimek vkročil v komunálních volbách 2006, kdy se dostal do Zastupitelstva města Svitavy. Ve volbách 2010 post zastupitele nejen obhájil, ale byl i zvolen starostou. Ve funkci setrval i po volbách 2014 a 2018.

Do Zastupitelstva Pardubického kraje David Šimek zasedl jako první náhradník poté, co v listopadu 2012 rezignoval Marek Výborný, a to z důvodu neslučitelnosti jeho mandátu s funkcí ředitele gymnázia.

Šimkovi pomohly preferenční hlasy

Ve volbách 2016 David Šimek křeslo krajského zastupitele obhájil, stejně jako roku 2020.

Do dolní komory David Šimek zasedl po parlamentních volbách 2021 za hnutí SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09). Kandidoval jako člen hnutí Nestraníci za KDU-ČSL. Díky preferenčním hlasům se z 6. místa kandidátky dostal na třetí a byl zvolen.

Angažuje se v řadě organizací. David Šimek je mj. dlouholetým statutárním zástupcem Asociace turistických oddílů mládeže ČR či členem předsednictva Sdružení historických sídel Čech Moravy a Slezska.

David Šimek je ženatý. Má dceru a tři syny.

 

Další Politici

zobrazit profil Oldřich Černý
Oldřich Černý
zobrazit profil Ladislav Jakl
Ladislav Jakl
zobrazit profil Václav Heřman
Václav Heřman
zobrazit profil Petr Šilar
Petr Šilar
zobrazit profil Ivo Slavotínek
Ivo Slavotínek
zobrazit profil František Konečný
František Konečný
zobrazit profil Kim Čong-un
Kim Čong-un
zobrazit profil Jaroslav Tvrdík
Jaroslav Tvrdík