Lukáš Kovanda

Datum narození: 27. 9. 1980
Místo narození: Praha
Profese: ekonom, novinář, spisovatel
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Lukáš Kovanda proslul svými odbornými texty a vyjádřeními pro různá média. Stal se též spolupracovníkem společnosti Czech News Center, zejména časopisu Reflex.

Absolvoval demografii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze a ekonomii na Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd UK. Doktorát Lukáš Kovanda získal na Národohospodářské fakultě Vysoké škole ekonomické v Praze. Má za sebou studijní pobyty či stáže v USA, Itálii, na Novém Zélandu a v Japonsku.

LUKÁŠ KOVANDA NA REFLEX.CZ

Spolupráci s médii Lukáš Kovanda navázal roku 2007. Nejprve pracoval pro časopis Týden, poté šéfoval týdeník Profit. Psal také pro Lidové noviny. Stal se též stálým spolupracovníkem společnosti Czech News Center.

Kovanda byl propagátorem kryptoměn

Jeho odborná vyjádření zaznívají jak z rozhlasu, tak z několika televizních stanic. Neblaze Lukáš Kovanda proslul před parlamentními volbami 2021, a to šířením dezinformací o programu koalice Pirátů a STAN.

Jeden z prvních propagátorů bitcoinu a kryptoměn v ČR Lukáš Kovanda mj. byl v letech 2010 až 2013 ředitelem think-tanku Prague Twenty, posléze se stal členem jeho správní rady. Roku 2014 začal působit jako ekonomický expert Platformy pro internetovou ekonomiku a krátce nato se stal členem Katedry ekonomie a managementu na vysoké škole CEVRO Institut, kde přednáší kurz Pop-ekonomie.

Lukáš Kovanda pracuje pro OSN

Kromě toho Lukáš Kovanda působí jako hlavní ekonom Trinity Bank, seniorní socio-ekonomický analytik při OSN (v rámci Rozvojového programu OSN) a stal se členem Národní ekonomické rady vlády. Stál u zrodu Institutu ekonomického vzdělávání.

O LUKÁŠI KOVANDOVI ČTĚTE ZDE>

Lukáš Kovanda je autorem či spoluautorem řady publikací. Jmenujme např. Fotovoltaika a růst cen elektřiny (2010), Česko-americké vztahy: jak dál? (2015) nebo Masová imigrace: Záchrana, nebo zkáza Evropy? (2016).

 

Články o celebritě

Kritický rok 2024: Co nás čeká? Kritický rok 2024: Co nás čeká? Ekonomika země by se měla vzpamatovat a reálné mzdy konečně zase porostou. Naopak politické boje by ... číst článek
Experti o Fialovu projevu: Mazání medu a spoléhání na vánoční atmosféru. Zdražování neskončí Experti o Fialovu projevu: Mazání medu a spoléhání na vánoční atmosféru. Zdražování neskončí Je opravdu Česko z nejhoršího venku? Zatímco ve vánočním projevu premiéra Petra Fialy (59, ODS) zazn... číst článek
Míra inflace sice v EU klesla, ale... Česko je nejhorší! Opozice zuří, Fiala vytáhl odborníky Míra inflace sice v EU klesla, ale... Česko je nejhorší! Opozice zuří, Fiala vytáhl odborníky Míra inflace v zemích Evropské unie v listopadu klesla o půl procentního bodu na 3,1 procenta a je n... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Emma Watson
Emma Watson
zobrazit profil Lukáš Vlačuha
Lukáš Vlačuha
zobrazit profil Michaela Kadlecová
Michaela Kadlecová
zobrazit profil Roman Paulus
Roman Paulus
zobrazit profil Sylvie Navarová
Sylvie Navarová
zobrazit profil Václav Kotek
Václav Kotek
zobrazit profil Josif V. Stalin
Josif V. Stalin
zobrazit profil Jiří Macháček
Jiří Macháček