Luke Thompson

Luke Thompson

Datum narození: 16. 4. 1988
Místo narození:  Southampton, Velká Británie
Profese: herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Luke Thompson se proslavil rolí Benedicta Bridgertona v seriálu Bridgertonovi (Bridgerton) z produkce společnosti Netflix.

Navštěvoval základní školu s francouzským vyučovacím jazykem a poté anglofonní sekci na Lycée International François 1er ve Fontainebleau. Po návratu do Anglie v roce 2006 Luke Thompson strávil rok na Dramatické konzervatoři ve Stratfordu nad Avonou.

Studoval angličtinu a drama na University of Bristol a v roce 2013 absolvoval Royal Academy of Dramatic Art v Londýně. V témže roce Luke Thompson debutoval rolí Lysandera ve Snu noci svatojánské v divadle Globe, za niž byl nominován na cenu Iana Charlesona a Evening Standard Theatre Award.

Hrál i v dalších shakespearovských inscenacích, např. v Macbethovi. V roce 2017 Luke Thompson ztvárnil roli Lucia v představení Národního divadla Julius Caesar.

Do povědomí široké divácké obce se Luke Thompson dostal rolí Benedicta, druhého Bridgertonova dítěte, v dobovém dramatu Netflixu Bridgertonovi (Bridgerton). Seriál inspirovaný bestsellerem Julie Quinn sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce.

Luke Thompson se objevil mj. v seriálu Kiss Me First, ve válečném snímku Dunkerk nebo v tragikomedii Problémissky (Misbehaviour).

Kromě hraní se Luke Thompson věnuje také psaní. Je autorem několika divadelních her, mj. Of Mary či Unburied.

 

Další Herci

zobrazit profil Barbora Munzarová
Barbora Munzarová
zobrazit profil Barbra Streisand
Barbra Streisand
zobrazit profil Talia Balsam
Talia Balsam
zobrazit profil Jana Plodková
Jana Plodková
zobrazit profil Brigita Cmuntová
Brigita Cmuntová
zobrazit profil Pavel Skřípal
Pavel Skřípal
zobrazit profil Dave Bautista
Dave Bautista