Alexis Bledel

Alexis Bledel

Datum narození: 16. 9. 1981
Místo narození: Houston, Texas, USA
Profese: Herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herečka a modelka Alexis Bledel se nejvíce proslavila rolí Rory Gilmore v úspěšném americkém televizním seriálu Gilmorova děvčata, který již má několik řad a své diváky si získal i v Česku.

Nesmělá dívka, celým jménem Kimberly Alexis Bledel, studovala katolickou střední školu. Krátce poté si jí všiml modelingový agent Page Parkes, který odstartoval její kariéru. Po střední škole se Alexis Bledel rozhodla změnit profesi a stala se herečkou. K tomuto rozhodnutí přispěl i fakt, že ve škole navštěvovala divadelní kroužek, kde hrála např. v Čarodějnici ze země Oz.

ALEXIS BLEDEL UTAJILA TĚHOTENSTVÍ I POROD

Roli Rory Gilmore v seriálu Gilmorova děvčata Alexis Bledel získala v roce 2000. Její seriálovou matkou je herečka Lauren Graham, již tato postava též vymrštila mezi televizní star. V roce 2002 si Alexis Bledel zahrála ve snímku Tajemství nesmrtelných, o tři roky později ve filmu Sesterstvo putovních kalhot a posléze v jeho pokračování Sesterstvo putovních kalhot 2. Roku 2005 se také objevila v thrilleru Sin City - město hříchu, kde si zahrála prostitutku Becky. Dalšími snímky, které stojí za zmínku, jsou Absolventka, Pan Dokonalý (zde dostala hlavní roli), Konspirátor či muzikál Moje velké indická svatba. V lednu 2016 Netflix oznámil návrat Gilmorových děvčat ve čtyřech epizodách z každého ročního období.

Rodiče Alexis Bledel nejsou původem Američané. Matka Nanette pochází z Mexika a otec Martin z Argentiny, takže hereččiným mateřským jazykem je španělština. Anglicky se naučila až ve škole.

VŠE O ALEXIS BLEDEL NAJDETE ZDE

Půvabná Alexis Bledel chodila s kolegou ze seriálu Gilmorova děvčata Milo Ventimigliou (2002 až 2006). V roce 2012 se jejím partnerem stal herec Vincent Kartheiser, s nímž se v březnu 2013 zasnoubila. V červnu 2014 se pár vzal v Kalifornii. Na podzim roku 2015 se jim narodil syn.

 

Další Herci

zobrazit profil Eva Leimbergerová
Eva Leimbergerová
zobrazit profil Vladimír Brabec
Vladimír Brabec
zobrazit profil Filip Blažek
Filip Blažek
zobrazit profil Barbara Chichiarelli
Barbara Chichiarelli
zobrazit profil Monika Potokárová
Monika Potokárová
zobrazit profil Berenika Kohoutová
Berenika Kohoutová
zobrazit profil Kateřina Táborská
Kateřina Táborská