Pierce Brosnan

Datum narození: 16. 5. 1953
Místo narození: Drogheda, Irsko
Výška: 187 cm
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Pierce Brosnan byl možná nejlepším Jamesem Bondem všech dob. Vrátil slavné roli agenta 007 britský šarm, vtip i elegantní a dravou akčnost.

První zkušenosti s hraním získal Pierce Brosnan s experimentální divadelní skupinou. Na hereckou školu v Londýně se zapsal, až když mu bylo dvacet let. Po třech letech studií pokračoval s herectvím v londýnských divadlech, kde se seznámil i se svou první manželkou.

Cassandra Harris byla dívkou Jamese Bonda ve snímku Jen pro tvé oči. Film měl premiéru jen rok poté, co si za manžela vzala právě Pierce Brosnana. A byla to právě ona, kdo také Pierce Brosnana představil producentovi slavné filmové série, což bylo, jak se později ukázalo, nesmírně užitečné.

Nejprve si zahrál v televizním seriálu Remington Steel a následoval seriál Nancy Astor. Po několik obdržených hereckých oceněních nastalo období menších filmových rolí a v té době ho postihla velká životní tragédie. V roce 1991 jeho žena zemřela na rakovinu vaječníků. Přesto Pierce Brosnan pokračoval v hraní.

V roce 1995 se to konečně podařilo a Pierce Brosnan se ukázal v bondovce Zlaté oko, která sklidila velký divácký úspěch. Roli Jamese Bonda, slavného agenta 007, si nakonec střihnul celkem čtyřikrát a po jeho boku stanula jako bond girl třeba i herečka Halle Berry. V roce 2001 se nakonec znovu oženil s Keely Shaye Smith. Ke dvěma dříve adoptovaným dětem přidal dvě vlastní. V roce 2013 však jeho nevlastní dcera Charlotte také podlehla rakovině.

 

Další Herci

zobrazit profil Elizabeth Lail
Elizabeth Lail
zobrazit profil Vladimír Javorský
Vladimír Javorský
zobrazit profil Eva Vidlařová
Eva Vidlařová
zobrazit profil Ben Stiller
Ben Stiller
zobrazit profil Willa Fitzgerald
Willa Fitzgerald
zobrazit profil Alain Delon
Alain Delon
zobrazit profil Freddie Highmore
Freddie Highmore