Jiří Macháček

Datum narození: 6. 7. 1966
Místo narození: Litoměřice
Profese: zpěvák, herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Jiří Macháček se proslavil s kapelou MIG 21. Kromě koncertů jej ovšem lidé znají i z filmového plátna. Je ženatý s režisérkou animovaných filmů Kristinou Dufkovou, se kterou má dvě děti.

V Praze vystudoval Jiří Macháček práva i Konzervatoř Jaroslava Ježka. DAMU nedokončil. Místo toho si zajel na filmovou akademii v Dánsku. Nezapomenutelným se stal rolí zhuleného blondýna ze Samotářů. Za něj získal i čirou sošku Českého lva za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli.

Zahrál si i fotbalového fanouška ve filmu režiséra Jana Hřebejka Horem pádem. S Davidem Ondříčkem napsal scénář ke svérázné komedii Jedna ruka netleská. Následovaly Vratné lahve, Medvídek nebo Nestyda. Lásku v houpací síti si užíval v Mužích v naději. Kolébala se s ním maďarská rusovláska Éva Vica Kerekesová.

Je tváří legendárního divadla Sklep

Vystupuje mimo to v Divadle Bez zábradlí nebo Na Jezerce. Je jednou z tváří proslulého divadla Sklep. Se skupinou MIG 21 vydal Jiří Macháček tři alba. V rádiu Limonádový Joe, které spoluzakládal, mystifikoval v roli moderátora Doktora Vinnetoua. Macháček také občas moderuje společenské akce a kulturní události. 

Herec Macháček je ženatý. Kristina Dufková ho poznala v baru. Žijí spolu už přes deset let. Mají dceru Bertu a syna Antonína.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Vladimír Mišík
Vladimír Mišík
zobrazit profil Barbora Piešová
Barbora Piešová
zobrazit profil Lucie Vondráčková
Lucie Vondráčková
zobrazit profil Marta Jandová
Marta Jandová
zobrazit profil Kamila Nývltová
Kamila Nývltová
zobrazit profil Peter Cmorik
Peter Cmorik
zobrazit profil Lionel Richie
Lionel Richie
zobrazit profil Lipo (Tomáš Červinka)
Lipo (Tomáš Červinka)