Ruda z Ostravy (Michal Kavalčík)

Ruda z Ostravy (Michal Kavalčík)

Datum narození: 13. 6. 1975
Místo narození: Český Těšín
Profese: herec, zpěvák a moderátor
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Ruda z Ostravy, vlasním jménem Michal Kavalčík, je český herec, moderátor, bavič a zpěvák. Proslulé jsou jeho písničky, kterými paroduje slavné světové zpěváky.

Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy vystudoval Ostravskou konzervatoř a účinkoval v mnoha muzikálech, mezi něž patří například muzikály Krysař nebo Dracula.

Michal Kavalčík od 18 let pracuje jako rozhlasový moderátor a v současnosti je součástí týmu na radiu Frekvence 1, kde vysílá pořad s názvem Rubej s Rudou. Michal Kavalčík alis Ruda z Ostravy se dostal do povědomí veřejnosti až díky pořadům Na stojáka a především X Factor, kde vystupoval právě pod svým pseudonymem.

Michalu Kavalčíkovi alis Rudovi z Ostravy vynesl největší úspěch duet se zpěvačkou Martinou Pártlovou, který se jmenuje "Ostrava" a je parodií na píseň Empire State of Mind, kterou má na svědomí rapper Jay–Z se zpěvačkou Aliciou Keys. Hit "Ostrava" se ale po čase stáhl z televizí i rádií, a to z toho důvodu, že na něj údajně Ruda z Ostravy neměl práva.

Parodie písně rappera Jay–Z nebyla jediná, kterou měl Ruda z Ostravy na svědomí. Další parodií byla píseň s názvem "Veřejný nepřítel" na song rapera Rytmuse nebo "Táta zvrací" na song zpěvačky Lady Gaga Paparazzi. V listopadu roku 2010 obdržel Ruda z Ostravy Cenu Óčka v kategorii nejlepší zakázaný videoklip.

V roce 2011 zazpíval Ruda z Ostravy píseň pro Petru Kvitovou na oslavu jejího vítězství Wibledonu. Song se jmenoval Každý ti to Petro závidí a byl předělávkou písně od Michala DavidaKaždý mi tě lásko závidí. V roce 2015 nazpíval píseň Trénink u starýho Růžičky, kde narážel na korupční kauzu bývalého trenéra české hokejové reprezentace Vladimíra Růžičky. Jedná se o předělávku písně Richarda Müllera, Srdce jako kníže Rohan

Ruda z Ostravy také účinkuje v pořadu Vtip za stovku na TV Barrandov, kde se objevuje po boku herců Václava Vydry a Michala Novotného.

Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy byl v minulosti partnerem herečky Veroniky Nové, ale jejich vztah skončil po roce. Ta se po uzavření sňatku jmenuje Veronika Arichteva.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Denisa Grossová
Denisa Grossová
zobrazit profil Thom Artway (Tomáš Maček)
Thom Artway (Tomáš Maček)
zobrazit profil Martin Mihalčín
Martin Mihalčín
zobrazit profil George Michael
George Michael
zobrazit profil Lenka Hrůzová
Lenka Hrůzová
zobrazit profil Jay-Z (Shawn Corey Carter)
Jay-Z (Shawn Corey Carter)
zobrazit profil Petr Sepéši
Petr Sepéši