Daniela Drtinová

Daniela Drtinová

Datum narození: 1. 7. 1970
Místo narození: Olomouc
Profese: redaktorka, televizní moderátorka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Daniela Drtinová je česká televizní moderátorka, novinářka a vystudovaná právnička. Je známá především z pořadu Události, komentáře, z něhož po konfliktu s vedením ČT odešla.

V letech 1989–1993 vystudovala Daniela Drtinová Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a získala titul JUDr. V roce 1997 ukončila postgraduální studium právní vědy (Ph.D.).

Profesní kariéru začínala v Tiskové agentuře Arteria. Od roku 1993 působila v České televizi v redakci zpravodajství, kde působila po boku Václava Moravce, Jakuba Železného, Martina Veselovského, Anety Savarové či Marcely Augustové a moderovala a spoluvytvářela několik pořadů jako například Zprávy, Debata nebo „21“.

Osm let byla také parlamentní zpravodajkou. Do srpna 2013 uváděla Interview ČT24 a také večerní zpravodajský pořad Události, komentáře. V srpnu 2013 vyvolalo mediální odezvu její odvolání z tohoto pořadu. Po odchodu přijala nabídku moderovat od 12. srpna téhož roku vlastní podvečerní pořad Interview Daniely Drtinové. Nakonec ale v ČT počátkem roku 2014 skončila úplně, hlavním důvodem byla její nespokojenost s vedením. Drtinová hovořila o manipulaci se zpravodajstvím a cenzurou.

Daniela Drtinová získala za svou novinářskou práci Cenu Karla Havlíčka Borovského. Ke sklonku roku 2013 usvědčila v Interview ČT 24 Michala Haška, hejtmana Jihočeského kraje a poslance za ČSSD, z veřejné politické lži.

Daniela Drtinová má dceru Natálii, která se narodila roku 2002. Dcera byla jedním z důvodů, proč Daniela Drtinová opustila Českou televizi, ve které pracovala 22 let. O dceru se musí starat a nemůže pracovat pět dní v týdnu. ČT po ní ale chtěla, aby své večerní pořady moderovala od pondělí do pátku.

 

Články o celebritě

Seriál Eliška a Damián mizí ze sobotní obrazovky! Hlavní hrdina Urban to nečekal Seriál Eliška a Damián mizí ze sobotní obrazovky! Hlavní hrdina Urban to nečekal Tak to nemělo dlouhé trvání. Primou opěvovaný seriál Eliška a Damián se po třech odvysílaných dílech... číst článek
Nora Fridrichová vrátila úder bývalé kolegyni: Rozpad manželství kvůli nevěře! Nora Fridrichová vrátila úder bývalé kolegyni: Rozpad manželství kvůli nevěře! Bývalí reportéři pořadu 168 hodin nařkli svou někdejší šéfovou Noru Fridrichovou (45) ze šikany a po... číst článek
Bosák pálil na Messiho a Ronalda. Vyčítá jim pokrytecky to, co sám dělá Bosák pálil na Messiho a Ronalda. Vyčítá jim pokrytecky to, co sám dělá Jaromír Bosák si myslí, že Lionel Messi a Cristiano Ronaldo se měli otočit k mistrovství světa zády,... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Hana Kousalová
Hana Kousalová
zobrazit profil Pavlína Danková
Pavlína Danková
zobrazit profil Alexandra Mynářová
Alexandra Mynářová
zobrazit profil Oprah Winfrey
Oprah Winfrey
zobrazit profil Zuzana Belohorcová
Zuzana Belohorcová
zobrazit profil Kateřina Kristelová
Kateřina Kristelová
zobrazit profil Rey Koranteng
Rey Koranteng