Andor Šándor

Andor Šándor

Datum narození: 9. 7. 1957
Profese: bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Generál Andor Šándor působil v nejvyšším velení československé armády, pak byl v letech 2001-2002 šéfem české vojenské špionáže. Znalosti a kontakty poté využil v soukromé praxi.

Andor Šándor slyšitelně podporoval v prezidentské kampani Jana Fischera. Vystupoval také jako blízký kamarád Miroslava Topolánka, kterého dokonce vyučoval angličtinu. Neztratil se ani ve filmovém průmyslu – v roli poradce se účastnil natáčení seriálu Kriminálka Staré Město II.

Andor Šándor je brigádní generál v záloze, který studoval bezpečnostní politiku jak v komunistickém Československu, tak později i v USA a v Itálii. Ve vojenské hierarchii to dotáhl na nejvyšší post a stal se uznávaným odborníkem na otázky bezpečnosti, hrozby terorizmu a krizový management. Z postu člena nejvyššího velení komunistické Československé lidové armády se stal hlavou vojenské zpravodajské služby České republiky.

V ohrožení života se Andor Šándor octl díky své známosti z charitativního Lions Clubu, kde spolupracoval s Jaroslavem Bartákem. Ten si jej vybral jako jednoho ze tří osob, které chtěl nechat zavraždit v souvislosti se svým odsouzením k dlouholetému vězení za brutální chování k ženám.

V současné době působí Andor Šándor jako soukromý analytik a poradce v oblasti bezpečnosti, mezi jeho klienty patřili či patří podniky jako např. Dopravní podnik hl. m. Prahy, Letiště Ruzyně, České dráhy, Státní fond dopravní infrastruktury, ČEZ, ČEPRO, Ředitelství silnic a dálnic, ČEPRO, Pražská energetika a Západočeská univerzita v Plzni. Volné chvíle si Andor Šándor krátí hrou na bubny a komentáři všeho, s čím se na něj obrátí média.

 

Články o celebritě

Syn zesnulé zpěvačky Horké (†57): Máma šla covidu naproti, udusila se v posteli! Obžaloba antivaxerů Syn zesnulé zpěvačky Horké (†57): Máma šla covidu naproti, udusila se v posteli! Obžaloba antivaxerů Smrt Hany Horké, která ve věku 57 let podlehla koronavirovému onemocnění, zasáhla všechny její bližn... číst článek
Moderátorka Tománková po sodě od Zemana: Záplava květin na útěchu. A buran od Bočanové Moderátorka Tománková po sodě od Zemana: Záplava květin na útěchu. A buran od Bočanové Miloš Zeman byl toho dne poněkud nerudný. Prezident do moderátorky Terezie Tománkové během nedělního... číst článek
Agent měl otrávit české politiky? Filip zuří, Novotný zmínil ubožáctví, Bartoš varuje Agent měl otrávit české politiky? Filip zuří, Novotný zmínil ubožáctví, Bartoš varuje Ruské výhrůžky pražským politikům jsou podle vicepremiéra Karla Havlíčka (za ANO) nepřijatelné, vlád... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Jiří Hájek
Jiří Hájek
zobrazit profil Petr Sadovský
Petr Sadovský
zobrazit profil Radim Fiala
Radim Fiala
zobrazit profil Jaroslav  Větrovský
Jaroslav Větrovský
zobrazit profil Jiří Matoušek
Jiří Matoušek
zobrazit profil Miroslava Němcová
Miroslava Němcová
zobrazit profil Stanislav Körner
Stanislav Körner
zobrazit profil Michael Canov
Michael Canov