Ed Sheeran

Datum narození: 17. 2. 1991
Místo narození: Velká Británie
Profese: zpěvák, textař, kytarista
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Ed Sheeran, talentovaný zrzek, který si svým hlasem a texty získal obrovský respekt a obdiv na hudební scéně. Když někdo umí zpívat, nepotřebuje nic jiného než kytaru a mikrofon.

Úsměv na tváři, dokonalý hlas, zamilované texty a tisíce běsnících lidí. V dnešním hudebním průmyslu nenajdete mnoho takových, jako je mladý zpěvák Ed Sheeran. Málo kdo si na koncertě vystačí jen se dvěma mikrofony a šesti strunami. Využít techniky a na jeden mikrofon nahrát zadní vokály a do druhého zpívat je v dnešní době naprogramovaného popu unikátní.

Přesto však život muzikanta nebyl jednoduchý. Dva a půl roku strávil jako bezdomovec, přespával u kamarádů, ale i před Buckinghamským palácem, kde brnkal na kytaru. O jeho minulosti, o tom, jak ho děti ve škole šikanovali, napsal ve své knize A Visual Journey. V roce 2009 vydal nezávislé EP, díky kterému si ho všimli producenti. Debutové album s názvem + vyšlo roku 2011 a ve Velké Británii se stalo platinovou deskou. Roku 2014 obohatil hudební scénu druhým albem, X, které jen potvrzuje talent a um mladíka.

Zpěvák, který dokáže publikum roztančit, rozplakat a proměnit na fanoušky hip-hopu během jednoho koncertu to musí opravdu umět. Zazpívá takřka všechno. Pomalé písně plné vysokých tónů, rychle roztancované rádiové hity, ale také ovládá rap a beat box. Schopnosti v rapování ocenil sám "mistr rapu" Eminem. Většina písní je o jeho životním příběhu a zkušenostech.

Další specialitou v menu Eda Sheerana jsou cover verze písní a mash-up. To znamená, že většina písní, které zrzek přezpívá, jsou většinou lepší, než původní verze. A mash-up v podání Eda Sheerana znamená deseti minutovou skladbu, kde z jedné písně volně přechází do písní dalších.

Po vyhlášení cen Grammy byl jmenován Leonardem DiCapriem na poli hudby. Oba jsou oblíbení mezi fanoušky, uznáváni kritiky, žádáni ve svém oboru, a přes to zatím nedosáhli na nejprestižnější ocenění. Důkazem jeho slávy je například vystoupení po boku Beyoncé na počest Stevieho Wondera.

V únoru roku 2015 Ed Sheeran vyprodal pražskou Tipsport arénu a všem divákům v publiku dokázal, že pokud má člověk jen trochu dar o boha, může dokázat vše.

 

Články o celebritě

Pompézní korunovační koncert pro Karla III.: Které hvězdy přijaly pozvání a které mu daly košem?! Pompézní korunovační koncert pro Karla III.: Které hvězdy přijaly pozvání a které mu daly košem?! Korunovace nového panovníka, tak to už je pořádný důvod k oslavě. V Británii, kde k tomu již brzy do... číst článek
Katalog seriálů (Disney+): Ed Sheeran: The Sum Of It All Katalog seriálů (Disney+): Ed Sheeran: The Sum Of It All Premiéra: 3. 5. 2023 Typ díla: seriál, dokument Režie: David Soutar Produkce: Disney Plus ... číst článek
Obrovská rána pro pro známého hudebníka: Jeho syn (†16) zahynul při autonehodě! Obrovská rána pro pro známého hudebníka: Jeho syn (†16) zahynul při autonehodě! Písničkář Ben Kweller (41), který často spolupracuje s Edem Sheeranem (32), prožívá v těchto dnech n... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Jiří Korn
Jiří Korn
zobrazit profil Vojtěch Drahokoupil
Vojtěch Drahokoupil
zobrazit profil Milan Chladil
Milan Chladil
zobrazit profil Josef Zíma
Josef Zíma
zobrazit profil Sting (Gordon M. T. Sumner)
Sting (Gordon M. T. Sumner)
zobrazit profil Martha Elefteriadu
Martha Elefteriadu
zobrazit profil Klára Kolomazníková
Klára Kolomazníková
zobrazit profil Frank Sinatra
Frank Sinatra