Marek Zelinka

Místo narození: Praha
Profese: tanečník, choreograf, herec

Související celebrity

Životopis

Tanečník a choreograf Marek Zelinka se proslavil vítězstvím v sedmé řadě StarDance 2015, a to s herečkou Marií Doleželovou, která mu v srpnu 2018 porodila dceru a v březnu 2020 syna.

Pražský rodák Marek Zelinka se po dokončení studia fyzioterapie přihlásil na pražskou AMU a to na katedru pantomimy. Hrál v představení Posedlí hrou, v rámci AMU se podílel na několika představeních (Balanc, Kabaret Marceau) a také zde začal spolupracovat s Martinem Talagou na jejich prvním projektu Žízně.

MAREK ZELINKA TO SCHYTAL OD FRANTIŠKY

Poté Marek Zelinka hrál v Národním divadle v opeře Z mrtvého domu, dále v představení Loni v Marienbadu, v taneční grotesce Godoti a vystupoval s balančním žebříkem. Zúčastnil se řady workshopů, natočil několik krátkých filmů, reklam a účinkoval na festivalech doma i v zahraničí.

O MARKU ZELINKOVI ČTĚTE ZDE>>

V StarDance se s partnerkou Marií Doležalovou od ostatních párů odlišovali nejenom choreografií tanců, ale též oděvem. Byl výstřední, někdy až směšný. Měsíce náročných tréninků se vyplatily. Diváci je svým hlasováním vynesli na první příčku.

Kromě toho se do sebe zamilovali a vytvořili sympatický milenecký pár. V srpnu 2018 se jim narodila dcera Alfréda a v březnu 2020 syn Rudolf.

 

 

Články o celebritě

Kompletní obsazení 13. řady StarDance odhaleno! Kdo z profesionálních tanečníků se vrací? Kompletní obsazení 13. řady StarDance odhaleno! Kdo z profesionálních tanečníků se vrací? Nejprve Ćeská televize odhalila pětici ženkých hvězd StarDance, následně i pětici pánů. Nyní zbývá j... číst článek
Marek Eben a Tereza Kostková: Rozhodnuto o jejich budoucnosti ve StarDance Marek Eben a Tereza Kostková: Rozhodnuto o jejich budoucnosti ve StarDance Ze dne na den musel po 18 letech skončit v porotě StarDance obávaný kat Zdeněk Chlopčík (67). A podl... číst článek
Nelítostná čistka ve StarDance: Strach o Ebena s Kostkovou! Nelítostná čistka ve StarDance: Strach o Ebena s Kostkovou! Taneční soutěž StarDance se otřásá v základech. Lidé příliš nechápou, proč se mění něco, co po léta ... číst článek

Další Umělci

zobrazit profil Renáta Suchánková
Renáta Suchánková
zobrazit profil Michal Šeba
Michal Šeba
zobrazit profil Kája Saudek
Kája Saudek
zobrazit profil Milan Knížák
Milan Knížák
zobrazit profil Marie Steinová
Marie Steinová
zobrazit profil Kristýna Coufalová
Kristýna Coufalová
zobrazit profil Barbora Mottlová
Barbora Mottlová
zobrazit profil Libuše Králová
Libuše Králová