Eva Kislingerová

Eva Kislingerová

Datum narození: 2. 6. 1950
Místo narození: Praha
Profese: profesorka ekonomie, politička za hnutí ANO
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Profesorka ekonomie a náměstkyně pražské primátorky Eva Kislingerová se stala kandidátkou hnutí ANO na senátorku. V horní komoře by chtěla lidem vrátit důvěru v politiku.

Vysokoškolská pedagožka Eva Kislingerová do politiky vstoupila jako bezpartijní, když byla v komunálních volbách 2014 za hnutí ANO zvolena do Zastupitelstva hlavního města Prahy. Zapojila se do práce ve Výboru pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví, cestovní ruch a zahraniční vztahy. V listopadu 2014 se stala první náměstkyní pražské primátorky pro finance a rozpočet.

Do senátních voleb 2016 ji stále jako nestraničku vyslalo opět hnutí Andreje Babiše, a to za obvod č. 22 - Praha 10. „Senát je pojistka demokracie, je to jedno z posledních míst, kde je možné zabránit špatným řešením, zastavit chybné zákony, které neslouží lidem. Mnoho lidí ztrácí energii a víru, že lze věci měnit. Já jsem zvyklá problémy pojmenovávat, řešit a nebojím se výzev. Chtěla bych vlastní prací lidem víru v politiku vrátit,“ napsala na webu hnutí Eva Kislingerová.

Po studiích na střední škole Eva Kislingerová pracovala na odboru obchodní politiky národního podniku Benzina a na útvaru rozborů a statistiky Generálního ředitelství pivovarů a sladoven. Poté absolvovala Fakultu výrobně-ekonomickou Vysoké školy ekonomické v Praze, dále na VŠE v Praze získala titul kandidáta věd (CSc.) a absolvovala program celoživotního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci; stala se docentkou a roku 2002 profesorkou v oboru podniková ekonomika a management.

Pracovala jako asistentka na Katedře podnikové ekonomiky VŠE v Praze, kterou později vedla, byla proděkankou pro provoz a rozvoj Fakulty podnikohospodářské VŠE. Posléze začala působit na Katedře strategie Fakulty podnikohospodářské VŠE. Byla garantkou mj. vedlejší specializace Finanční manažer, která má již více než 700 úspěšných absolventů. Přednáší na programech MBA předmět Manažerské finance. Byla členkou statutárních orgánů řady společností, např. Evrobanky či První Malostranská. Působí v oborových radách mj. Fakulty strojní ČVUT v Praze či Ekonomické fakulty TU v Liberci. Jako expertka spolupracuje s Grantovou agenturou ČR a slovenským ministerstvem školství. Profesorka a významná odbornice Eva Kislingerová je autorkou mnoha publikací.

Pražská rodačka Eva Kislingerová je vdaná, má syna a dvě vnoučata.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Petr Hlubuček
Petr Hlubuček
zobrazit profil Hana Marvanová
Hana Marvanová
zobrazit profil Miroslav Antl
Miroslav Antl
zobrazit profil Bohumil Šimek
Bohumil Šimek
zobrazit profil Ondřej Prokop
Ondřej Prokop
zobrazit profil Michal Kortyš
Michal Kortyš
zobrazit profil Antonín Vyšohlíd
Antonín Vyšohlíd
zobrazit profil Josef Nétek
Josef Nétek