Anna Hubáčková

Anna Hubáčková

Datum narození: 6. 9. 1957
Místo narození: Ratíškovice
Profese: politička za KDU-ČSL, 5. senátorka za Hodonín
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Politička za KDU-ČSL Anna Hubáčková, v letech 2016 až 2022 senátorka, byla od prosince 2021 do října 2022 ministryní životního prostředí. Na tento post rezignovala ze zdravotních důvodů.

Absolvovala hodonínské gymnázium a pak brněnské Vysoké učení technické. Stala se v roce 1981 inženýrkou. V 90. letech 20. století Anna Hubáčková studoval v Brně práva a získala bakalářský titul.

Hubáčková dostala ministerskou cenu

Jako dlouholetá úřednice Anna Hubáčková řídila ochranu životního prostředí v hodonínském okrese. Později přešla na post šéfky odboru životního prostředí Jihomoravského kraje.

V roce 2005 obdržela cenu ministra životního prostředí za své dlouholeté úsilí. Anna Hubáčková se podílela na odstraňování povodňových škod a na tvorbě ochrany před záplavami.

Do politiky se Anna Hubáčková pustila v roce 2014. V rodných Ratíškovicích vedla jako bezpartijní kandidátku KDU-ČSL. Volby vyhrála. Stala se starostkou obce, jíž byla do voleb 2018, kdy obhájila post zastupitelky.

Hubáčková porazila Škromacha

Mezitím Anna Hubáčková neuspěla v krajských volbách 2016. Zato téhož roku bodoval v senátních volbách v obvodu č. 79 - Hodonín, v nichž v druhém kole porazila sociálního demokrata Zdeňka Škromacha.

Ve volbách 2020 byla Anna Hubáčková zvolena opět jako nestraník za KDU-ČSL zastupitelkou Jihomoravského kraje.

Po parlamentních volbách 2021 se Anna Hubáčková stala adeptkou na post ministryně životního prostředí ve vládě Petra Fialy (ODS). Jmenována byla 17. prosince 2021.

V senátních volbách 2022 Anna Hubáčková již nekandidovala. V říjnu 2022 se ze zdravotních důvodů rozhodla rezignovat na ministerský post.

O ANNĚ HUBÁČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Anna Hubáčková je vdaná.

 

Články o celebritě

Fiala poslal Zemanovi návrh na jmenování Hladíka ministrem. Kauzu s byty má za vysvětlenou Fiala poslal Zemanovi návrh na jmenování Hladíka ministrem. Kauzu s byty má za vysvětlenou Premiér Petr Fiala (ODS) poslal prezidentu Miloši Zemanovi návrh na jmenování Petra Hladíka (KDU-ČSL... číst článek
Exceluje navenek, doma si vede hůř: Politologové hodnotí první rok Fialovy vlády Exceluje navenek, doma si vede hůř: Politologové hodnotí první rok Fialovy vlády Část národa by možná nejraději viděla současnou vládu v propadlišti dějin, podle politologů si ale –... číst článek
Exministryně životního prostředí Anna Hubáčková: Z operace jsem byla nervózní! Exministryně životního prostředí Anna Hubáčková: Z operace jsem byla nervózní! Prominentní pacientku mají ve své péči lékaři z Fakultní nemocnice Olomouc. Bývalá ministryně životn... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Karel Deutcher
Karel Deutcher
zobrazit profil Petr Hlaváček
Petr Hlaváček
zobrazit profil Radim Holiš
Radim Holiš
zobrazit profil Pavel Růžička
Pavel Růžička
zobrazit profil Andrea Brzobohatá
Andrea Brzobohatá
zobrazit profil Berenika Peštová
Berenika Peštová