Voxel (Václav Lebeda)

Voxel (Václav Lebeda)

Datum narození: 22. 7. 1992
Místo narození: Čeladná
Profese: zpěvák, folkpopový písničkář
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Folkpopový písničkář Voxel, vlastním jménem Václav Lebeda, se stal vítězem ankety Český slavík 2014 v kategorii Hvězda internetu. Na Objev roku byl nominován hned dvakrát, ale neproměnil.

Od dětství se Václav Lebeda, který se proslavil pod pseudonymem Voxel, věnoval hře na flétnu a klávesy. Posléze přešel na klavír a postupně se naučil hrát i na další nástroje. Na Západočeské univerzitě studoval obor popularizace hudební kultury.

VOXEL - ROZHOVOR NEJEN O CENÁCH

Počátkem roku 2012 Voxel debutoval singlem V, k němuž mu text napsal Xindl X. Zúčastnil se soutěže Česko Slovenská SuperStar, kde ale neuspěl. Zpíval a hrál na kytaru v kapele Burnout. Začal vystupovat v duu s Pokáčem a vydal první album All Boom! (2014).

V anketě Český slavík Mattoni 2014 Voxel zvítězil v kategorii Hvězda internetu a byl nominován na Objev roku, a to jak v Slavíkovi, tak na cenách Anděl. Začátkem roku 2015 podnikl koncertní turné s kapelami O5&Radeček a UDG, po němž následovalo album Motýlí efekt.

O VOXLOVI ČTĚTE ZDE>>

Folkpopový písničkář Voxel se začátkem ledna 2018 na sociální síti pochlubil novým přírůstkem do rodiny – s přítelkyní Marií se tak stali rodiči dvou synů.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Celeste Buckingham
Celeste Buckingham
zobrazit profil Olivie Žižková
Olivie Žižková
zobrazit profil Michal Straka
Michal Straka
zobrazit profil Vladimír Mišík
Vladimír Mišík
zobrazit profil Andre Young - Dr. Dre
Andre Young - Dr. Dre
zobrazit profil Sisa Sklovská
Sisa Sklovská
zobrazit profil Adam Mišík
Adam Mišík