Tereza Vu Hanč

Místo narození: Most
Profese: módní návrhářka

Související celebrity

Životopis

Módní návrhářka Tereza Vu Hanč, jejíž značka se specializuje na luxusní a poněkud odvážné dámské prádlo a plavky, se od roku 2013, kdy ji uvedla na trh, vypracovala mezi elitu.

Šít se Tereza Vu Hanč naučila už jako malá. Od pěti let svůj talent rozvíjela ve výtvarných kroužcích. Po gymnáziu začala studovat Karlově univerzitě francouzštinu, ale studium v posledním ročníku nejprve přerušila a poté ukončila. Potom se vdala, otěhotněla a pak se přestěhovali do Londýna.

TEREZA VU HANČ: SPODNÍ PRÁDLO NESCHOVÁVEJTE

Po jazykových kurzech Tereza Vu Hanč absolvovala prestižní London College of Fashion, na níž je studium koncipováno jako kombinace fashion designu a byznysové stránky, tedy marketingu, ekonomiky, projektového řízení až po zadání pro tovární výrobu.

Posléze začala Tereza Vu Hanč velmi intenzivně rozvíjet svoji vlastní značku, která se specializuje na luxusní a poněkud odvážné dámské prádlo a plavky. Na trh ji uvedla roku 2013 a postupem času se vypracovala mezi elitu. Navrhovala již také společenské a svatební šaty.

Minimalistický design Tereza Vu Hanč umocňuje použitím různorodých konstrukčních prvků, panelů a vsádek. Průsvitné části střídá s neprůsvitnými, matné s lesklými, hladké plochy zdobí sklady či sámky. Své modely navrhuje tak, aby především upozornila na ženské siluety.

Inspiračně je Tereze Vu Hanč blízké období začátku 20. století. Stejně tak je jí ale blízká třeba také strohá moderní architektura. Prádlo, které obvykle tvoří, bývá nejčastěji ve velikostech 36 - 38, ale na zakázku je možné ho vyrobit na jakoukoli postavu. Uvedla návrhářka v rozhovoru pro Blesk pro ženy.cz.

Se svou kolekcí pro SS 19 Tereza Vu Hanč uspěla na MBPFW 2018. Její modely nosí mj. Monika Bagárová, Andrea Verešová, Jana Plodková, Alena Šeredová nebo Jitka Boho.

 

Další Umělci

zobrazit profil Erika Bornová
Erika Bornová
zobrazit profil Petr Čadek
Petr Čadek
zobrazit profil Michael Kratochvíl
Michael Kratochvíl
zobrazit profil Lenka Bílková
Lenka Bílková
zobrazit profil Pavel Kožíšek
Pavel Kožíšek
zobrazit profil Zuzana Růžičková
Zuzana Růžičková
zobrazit profil Theodor Pištěk
Theodor Pištěk