Melanie Vančurová

Melanie Vančurová

Profese: bývalá manekýnka

Související celebrity

Životopis

Manekýnka „totáče“ Melanie Vančurová nejen o kariéře, ale i třeba o svých láskách promluvila v knize Čest práci, soudruzi! z edice Blesk Extra.

V 60. až 80. letech 20. století patřila předchůdkyně topmodelek Terezy Maxové, Evy Herzigové či Karoliny Kurkové manekýna Melanie Vančurová (narozena 1947) k nejkrásnějším ženám, jimiž se tehdejší totalitní Československo mohlo pochlubit.

MELANIE VANČUROVÁ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Dětství Melanie Vančurová prožila na smíchovské zámecké usedlosti Nikolajka, o kterou přišla její majitelka Melanie Balingová. Pobýval na ní i tehdejší šéf výpravy Národního divadla J. M. Gottlieb, jehož žena Melanii dopomohla do baletu.

Učení Melanii Vančurové zrovna moc nešlo. Naštěstí jí před prací v nějaké fabrice zachránila její maminka, která objevila konkurz do časopisu Odívání, kde hledali přesně dceřin typ. A vyšlo to.

Záhy se Melanie Vančurová zabydlela na přehlídkových molech a jako manekýnka začala pracovat pro Dům módního odívání. Úspěch měla i v zahraničí. Francouzi si ji vybrali coby tvář parfému Miss Dior.

Krásná Melanie Vančurová, jež se objevila na titulních stranách řady módní magazínů, si zahrála v muzikálu s Karlem Gottem Hvězda padá vzhůru a v erotické komedii Anděl svádí ďábla.

S jedním ze svých manželů, bohatým italským podnikatelem, Melanie Vančurová žila v Německu. Po návratu do Čech se začala opět věnovat modeligu, byla redaktorkou časopisu Madam a vyzkoušela si i práci prodavačky v obchodu s kožichy.

Kariéru a život v době normalizace, setkání s tehdejšími vrcholnými představiteli, jakými byli Gustáv Husák či Lubomír Štrougal, Melanie Vančurová vylíčila v obsáhlém rozhovoru v knize Čest práci, soudruzi! z edice Blesk Extra.

O MELANII VANČUROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Otec Melanie Vančurové byl milovník ochotnického divadla Vlastimil Lepší, jehož výtečné karikatury vycházely v Dikobrazu a dalších časopisech, její sestřenicí herečka Jorga Kotrbová.

Prvním manželem Melanie Vančurové se stal ředitel divadla Rokoko Darek Vostřel, s nímž se po sedmi letech rozvedla. Druhým pak muzikant Jan Vančura, který vystupoval se skupinou Plavci. S ním se též rozvedla a našla si bohatého Itala, po jehož smrti se vrátila do Česka zpět ke své práci.

 

Další Modelky

zobrazit profil Linda Vojtová
Linda Vojtová
zobrazit profil Markéta Divišová
Markéta Divišová
zobrazit profil Daniela Kociánová
Daniela Kociánová
zobrazit profil Zuleyka Rivera
Zuleyka Rivera
zobrazit profil Taťána Kuchařová
Taťána Kuchařová
zobrazit profil Angelika Kostyshynová
Angelika Kostyshynová
zobrazit profil Rozálie Havelková
Rozálie Havelková
zobrazit profil Alena Buffon - Šeredová
Alena Buffon - Šeredová