Barbra Streisand

Barbra Streisand

Datum narození: 24. 4. 1942
Místo narození: New York City, New York, USA
Profese: herečka, zpěvačka, režisérka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Barbra Streisand se odmala trápila svým vzhledem. Ale kromě talentu dostala do vínku i obrovskou vnitřní sílu. Komplexy hodila za hlavu a vypracovala se na úplný vrchol v herecké i pěvecké kariéře.

Zpěv a herectví však nebyl jediný úspěch, kterého kdy dosáhla. Kniha amerického novináře Christophera Andersona Je jaká je, odhalila dlouho utajovanou informaci o milostném románku Barbryprince Charlese v době, kdy byl s princeznou Dianou.

Krátce po maturitě zazářila Barbra na amatérské soutěži zpěváků a o rok později dostala hlavní roli v muzikálu Funny Girl, který byl i zfilmován. Vidět jsme ji mohli také ve filmu Hello Dolly, Co dál doktore, Yentl, Dvě tváře lásky, Takoví jsme byli, Pán přílivu anebo v úspěšné komedii Jeho fotr, to je lotr!, kde si zahrála po boku Roberta De Nira, Dustina Hoffmana a Bena Stillera.

Svůj život věnovala Barbra také humanitární práci, a svým působením pracovala na získání rovnoprávného postavení žen, na ochranu lidských a občanských práv a svobod, za zachování životního prostředí a bojuje také ve fondu Spojených států, proti globálnímu oteplování.

V roce 1963 se vdala za herce Elliotta Goulda, se kterým má syna Jasona- ten se netají svou homosexualitou. Proto se není čemu divit, že je nakažen virem HIV. Barbra a Elliott se rozvedli v roce 1971. Od roku 1998 je manželkou herce a režiséra Jamese Brolina, který ji údajně sbalil na domácí sushi.

 

Další Herci

zobrazit profil Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
zobrazit profil Jan Kolařík
Jan Kolařík
zobrazit profil Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
zobrazit profil Jiří Schmitzer
Jiří Schmitzer
zobrazit profil Martin Zbrožek
Martin Zbrožek
zobrazit profil Sára Milfajtová
Sára Milfajtová
zobrazit profil Jonah Hauer-King
Jonah Hauer-King
zobrazit profil Michael Zegen
Michael Zegen