Jane Seymour

Datum narození: 15. 2. 1951
Místo narození: Hayes, Spojené království
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Jane Seymour se proslavila jako doktorka Quinnová ve stejnojmenném seriálu a také díky bondovce Žít a nechat žít.

První Zlatý glóbus si Jane Seymor odnesla již v roce 1982, a to za svůj výkon v dramatické minisérii Na východ od ráje

V bondovce Žít a nechat žít z roku 1973 se Jane Seymor představila v roli Bond girl Solitaire po boku agenta 007 v podání Rogera Moora. Za hlavní roli v americkém seriálu z 90. let 20. století Doktorka Qinnová obdržela herečka v roce 1996 druhý Zlatý glóbus.

Seymor dostala řád od Alžběty II.

Oceněna byla ještě za výkon ve filmu Onassis: nejbohatší muž světa, a to Cenou Emmy. V roce 2000 jí královna Alžběta II. udělila Řád britského impéria. Pět let nato Jane Seymor získala americké občanství. V roce 2008 byla oceněna Christopher and Dana Reeve Foundation za práci s postiženými.

JANE SEYMOUR - NESTÁRNOUCÍ HVĚZDA

Jane Seymour, vlatním jménem Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg, se narodila v londýnské oblasti ve městě Hayes, porodníkovi židovského původu Johnu Frankenbergovi s německými a polskými kořeny a nizozemské zdravotní sestře Mieke Frankerbergové.

Seymour na plátně debutovala roku 1969

V sedmnácti letech přijala umělecké jméno Jane Seymour, pod kterým do dějin vešla třetí manželka krále Jindřicha VIII. Herečeka vystudovala The Arts Educational School v Tringu, Hertfordshire.

Na filmovém plátně se Jane Seymour poprvé objevila ve snímku Jaká to rozkošná válka z roku 1969. Své herecké kvality předvadla např. ve snímcích Mladý Winston (1972), Sindibád a Tygří oko (1977), Kdysi dávno (1980), Novodobí Robinsoni (1998), Nesvatbovi (2005) či Rande naslepo (2006).

Jane Seymour byla na plastikách

Herečka Jane Seymour, která žije s rodinou v Malibu v Kalifornii, měla bohatý manželský život. V letech 1971 si vzala syna režiséra Richarda Attenborougha Michaela. Vztah jim vydržel dva roky. Poté násladovala dvě pouze roční manželství: v roce 1977 se vdala za Geoffreye Planera, v roce 1979 za Christophera Demetrioua, který je známý z první trilogie Star Wars, kde hrál admirála Ackbara.

Z manželství s Davidem Flynnem (1981 až 1992) má Jane Seymour dceru Katherine (*1982) a syna Seana (*1986). V roce 1993 řekla své ANO Jamesi Keachovi, jemuž porodila dvojčata Johnä a Krise (*1995).

Jane Seymour má heterochromii oční duhovky; její pravé oko je světle hnědě, levé zelené. V roce 2007 podstoupila dvě plastické operace: zvětšení prsů a korekci očních víček.

 

Další Herci

zobrazit profil Miroslav  Táborský
Miroslav Táborský
zobrazit profil Michelangelo Fortuzzi
Michelangelo Fortuzzi
zobrazit profil Ctirad Götz
Ctirad Götz
zobrazit profil Ladislav Smoljak
Ladislav Smoljak
zobrazit profil Miluše Bittnerová
Miluše Bittnerová
zobrazit profil Miley Cyrus
Miley Cyrus
zobrazit profil Sean Connery
Sean Connery
zobrazit profil Michal Slaný
Michal Slaný