Antoine Griezmann

Antoine Griezmann

Datum narození: 21. 3. 1991
Místo narození: Mâcon
Výška: ¨176 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Antoine Griezmann je fotbalový útočník či levý záložník pocházející z Francie. Proslavil se na mistrovství světa ve fotbale v Brazílii roku 2014, všiml si ho tam tým Atlético Madrid, do kterého po mistrovství přestoupil. Na dresu nosívá číslo 7.

Antoine Griezmann se narodil 21. března 1991 v Mâcon ve Francii. Ve zdejším klubu UF Mâcon také začal hrát. Později se dostal do juniorského mužstva klubu Montpellier HSC a zazářil proti juniorům z PSG. I díky tomu přestoupil v roce 2009 do A-mužstva Real Sociedad. S týmem odehrál 179 oficiálních zápasů a dal při nich 49 gólů.

V roce 2014 se Antoine Griezmann dostal do francouzské reprezentace na mistrovství světa v Brazílii. Zazářil natolik, že si jej vybral jeden z největších španělských klubů, Atlético Madrid. Hned první rok s ním slavil trofej Supercopa de España, ve finále porazili samotný Real Madrid. Za Atlético se mu podařilo vstřelit i hattrick, přispěl k výhře nad Athleticem Bilbao. Antoine Griezmann v Atléticu Madrid dosáhl bilance 0,6 gólu na zápas.

Antoine Griezmann byl zvolen nejlepším hráčem Atlética Madrid v sezóně 2015/2016. Předvedl neuvěřitelný výkon v Lize mistrů. Postaral se například dvěma góly o výhru 2:0 nad Barcelonou, přes kterou se Atlético nečekaně probojovalo do semifinále, kde svým gólem proti Bayernu Mnichov zajistil postup svému týmu do finále.

Díky své jedinečné technice, výběru místa a souhře se spoluhráči se Antoine Griezmann stal oporou francouzského národního týmu. Nemohl by chybět na Euro 2016, které hostila právě Francie.

O FOTBALOVÉM MISTROVSTVÍ EURO 2016 ČTĚTE ZDE

 

Články o celebritě

Rána pro Barcelonu. Plán s Haalandem v rovině sci-fi. Variantou B je Schick Rána pro Barcelonu. Plán s Haalandem v rovině sci-fi. Variantou B je Schick Plán Barcelony na zisk Erlinga Haalanda dostal tvrdý direkt. Vedení La Ligy zveřejnilo nové platové ... číst článek
Koeman po vyhazovu útočí na Barcu: Messi odešel a pak nákup za miliardu?! Koeman po vyhazovu útočí na Barcu: Messi odešel a pak nákup za miliardu?! Na vlastní kůži zažil dobu barcelonského temna. Ronald Koeman po příchodu do svého milovaného klubu ... číst článek
Benzema konečně největší hvězdou La Ligy? Zraje na hřišti i v soukromí Benzema konečně největší hvězdou La Ligy? Zraje na hřišti i v soukromí Cristiano Ronaldo už je pryč pár let. V létě vzal, chtě nechtě, roha i Lionel Messi. Ale že by bez n... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil David Pastrňák
David Pastrňák
zobrazit profil David Svoboda
David Svoboda
zobrazit profil Karel Rachůnek
Karel Rachůnek
zobrazit profil Adam Václavík
Adam Václavík
zobrazit profil Lucie Anovčínová
Lucie Anovčínová
zobrazit profil Petr Jaroš
Petr Jaroš
zobrazit profil Michael Frolík
Michael Frolík