Miroslav Matyáš

Miroslav Matyáš

Místo narození: Praha
Profese: ředitel a politik

Související celebrity

Životopis

Ač se Miroslav Matyáš narodil v Praze a bydlí severně od Prahy, v senátních volbách 2016 se stal kandidátem v obvodě Beroun, k němuž je přičleněna Praha-západ. Miroslava Matyáše do volebního boje vyslala KSČM, jejímž je členem.

Miroslav Matyáš byl původně mechanikem elektronických zařízení, alespoň na to v Praze získal výuční list. Nespokojil se s ním a dále studoval. Absolvoval v roce 2005 strojní fakultu ČVUT.

Vysokou školu studoval dálkově, pracoval při studiu. Ve firmě na čištění a úklid dělal vedoucího provozu. Poté postoupil na pozici provozně technického ředitele. Kariéra Miroslava Matyáše tím však nekončila. Stal se ředitelem celé společnosti, jíž nejmenoval.

V roce 2007 se odstěhoval z Prahy do Libčic nad Vltavou ve Středočeském kraji. Hledal klid a přírodu. Ve volném čase se Miroslav Matyáš věnoval práci na domě, zahradě a psům. Zároveň se angažoval v KSČM, do níž vstoupil a dostal se do okresní revizní komise.

V obvodě Beroun čekali na Miroslava Matyáše těžcí soupeři. Post obhajoval senátor ODS Jiří Oberfalzer. ČSSD nasadila hejtmanova náměstka a hořovického starostu Jiřího Peřinu, TOP 09 lékaře Tomáše Trče. Silného kandidáta vytáhli i lidovci, zelení a nezávislí, a to právníka Jana Holáska ze známé avokátní kanceláře.

Miroslav Matyáš se proto v kampani neorientoval jen na komunisty. "Senátor je v každém volebním obvodě pouze jeden a musí být proto zástupcem všech, ať zleva či zprava." Člen KSČM Miroslav Matyáš hledal podporu i u pravicových voličů. Rovněž sliboval podporu malému a střednímu podnikání.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Navrátil
Jiří Navrátil
zobrazit profil Alexander Černý
Alexander Černý
zobrazit profil Josef Babka
Josef Babka
zobrazit profil Jitka Chalánková
Jitka Chalánková
zobrazit profil Milan Daďourek
Milan Daďourek
zobrazit profil Jana Čunátová
Jana Čunátová
zobrazit profil Petr Pávek
Petr Pávek
zobrazit profil Jiří Šír
Jiří Šír