Roger Moore

Datum narození: 14. 10. 1927
Datum úmrtí: 23. 5. 2017
Místo narození: Londýn, Spojené království
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Sir Roger George Moore proslul jako historicky třetí Jamese Bonda, který slavného agenta 007 ztvárnil celkem v sedmi filmech. Herec v 89 letech podlehl rakovině.

S herectvím Roger George Moore začal již v roce 1945, ale nebyl příliš známý. Zlom v jeho kariéře přišel s nabídkou ztvárnit agenta s povolením zabíjet Jamese Bonda, kterou dostal roku 1972. A už rok nato šel do kin dobrodružný thiller Žít a nechat zemřít.

Poté se Roger Moore v této roli objevil ještě šestkrát. Šlo o akčňáky Muž se zlatou zbraní (1974) Špion, který mě miloval (1977), Moonraker (1979), Jen pro tvé oči (1981), Chobotnička (1983) a Vyhlídka na vraždu (1985). V této jeho poslední bondovce mu již táhlo na šedesát, což je vskutku úctihodné. Film je zajímavý i tím, že v něm debutoval herec Dolph Lundgren.

Před Rogerem Georgem Moorem se role agenta 007 zhostili Sean Connery, který natočil šest filmů, a George Lazenby, jenž si „hračky“ slavného Jamese Bonda vyzkoušel pouze v rámci natáčení jednoho snímku.

Od roku 1991 Roger Moore, jemuž britská královna udělila šlechtický titul, a tak směl používat titul Sir, působil ve funkci velvyslance dobré vůle organizace UNICEF. V roce 2005 se účastnil předávání Českých lvů.

O ROGERU MOOROVI ČTĚTE ZDE>>

Slavný anglický herec Roger George Moore se oženil celkem čtyřikrát. Jeho manželkami byly: Doorn van Steyn, Dorothy Squires, Luisa Mattioli a Kristina Tholstrup.

Sir Roger George Moore podlehl rakovině 23. května 2017 ve Švýcarsku.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Ashton Kutcher
Ashton Kutcher
zobrazit profil Alexej Pyško
Alexej Pyško
zobrazit profil Ruth Gemmell
Ruth Gemmell
zobrazit profil Pavlína Filipovská
Pavlína Filipovská
zobrazit profil Ondřej Havel
Ondřej Havel