Berenika Suchánková

Datum narození: 21. 1. 1997
Profese: herečka, muzikálová zpěvačka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herečka Berenika Suchánková, dcera herce a baviče Michala Suchánka a choreografka Renáty Suchánkové, se představila v několika seriálech, mj. Krejzovi nebo ve filmu Dvojníci.

Už v dětství chtěla být zpěvačkou nebo herečkou. Od čtyř let se Berenika Suchánková věnuje stepu. Je dvojnásobnou mistryní světa ve formacích. V šesti začala hrát na piano a chodit do hereckých kroužků.

BERENIKA SUCHÁNKOVÁ - BUDE Z NÍ HVĚZDA?!

Po skončení základní školy se Berenika Suchánková dostala na konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze, kde začala studovat muzikálové herectví. Svou první roli dostala v televizním pořadu Tele Tele.

Do muzikálu Klíč králů si Bereniku Suchánkovou vybral Daniel Landa, kde jí svěřil ztvárnění královny skřítků. Dále si zahrála a zazpívala např. v muzikálech Vánoční koleda, Tři mušketýři nebo Bílý dalmatin.

Objevila se v několika epizodách seriálu Gympl s (r)učením omezeným, dále pak v sérii Doktorka Kellerová či v sitcomu Krejzovi. Na filmovém plátně Berenika Suchánková debutovala v komedii Dvojníci (2016) s Ondřejem Sokolem v hlavní roli.

Berenika Suchánková ráda lyžuje a jezdí na koni.

O BERENICE SUCHÁNKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Otcem Bereniky Suchánkové je herec a bavič Michal Suchánek, matkou choreografka a bývalá tanečnice Renáta Suchánková, bratrem hokejista Jáchym. Dědeček Jaroslav Suchánek býval sportovním komentátorem.

 

Další Herci

zobrazit profil Pavel Batěk
Pavel Batěk
zobrazit profil Liev Schreiber
Liev Schreiber
zobrazit profil Stanislav Majer
Stanislav Majer
zobrazit profil Patricia Clarkson
Patricia Clarkson
zobrazit profil Miloš Kopecký
Miloš Kopecký
zobrazit profil Karel Fiala
Karel Fiala
zobrazit profil Vladimír Čech
Vladimír Čech
zobrazit profil Emil Horváth
Emil Horváth