Anita Krausová

Anita Krausová

Datum narození: 13. 1. 1985
Místo narození: Trutnov
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Herečka Anita Krausová se věnuje převážně divadlu. Přesto prkna, co znamenají svět, nezřídka vyměňuje za světla kamer. Zahrála si jak ve filmech, tak televizních seriálech.

Herečkou se Anita Krausova chtěla stát již od základní školy, kdy začala chodit do dramatického kroužku. V dětství závodně jezdila na lyžích a plavala. Toho se ale z finančních a zdravotních důvodů musela vzdát.

Na vysněnou DAMU se Anita Krausová dostala napodruhé. Studovala zde Katedru alternativního a loutkového divadla. Absolvovala několik stáží v zahraničí, např. v Berlíně, Brémách nebo v Hamburku. Kromě herectví se ještě rozhodla studovat Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy.

Po DAMU Anita Krausová získala angažmá v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, kde účinkoval několik let. Dále hrála v Divadelním studiu Továrna, v Národním divadle, Divadle Na zábradlí, Divadle Minor, Divadle Viola nebo ve Studiu Hrdinů.

Po studentských filmech se Anita Krausová před televizní kamerou objevila v historickém životopisném dramatu režiséra Petra Nikolaeva Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (2013). Přísnou jeptišku si zahrála v tragikomedii Cesta do Říma (2015), prostitutku v historickém seriálu Zločiny Velké Prahy.

Menší úlohy Anita Krausová ztvárnila mj. v roce 2017 v dramatech Absence blízkosti a 8 hlav šílenství a v komedii Špindl, v tragikomedi nominované na Českého lva za výkon Ivy Janžurové Teroristka (2019) nebo v seriálech Pustina, Specialisté, Tátové na tahu, Rapl či Strážmistr Topinka s Robertem Miklušem v hlavní roli.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Johan Mádr
Johan Mádr
zobrazit profil Miroslav Saic
Miroslav Saic
zobrazit profil Leopold Sulovský
Leopold Sulovský
zobrazit profil Tereza Smitková
Tereza Smitková
zobrazit profil Henrieta Hornáčková herečka
Henrieta Hornáčková herečka
zobrazit profil Mark Hamill
Mark Hamill
zobrazit profil Marian Jurečka
Marian Jurečka