Fotka není dostupná

Eliška Hanušová

Profese: herečka

Životopis

Herečku Elišku Hanušovou Bašusovou, dceru herce a režiséra Miroslava Hanuše a choreografky Jany Hanušové, proslavila role Báry Klímové v seriálu TV Nova Ulice.

Od dětství Eliška Hanušová (narozena 1995) tančila, a to od klasického baletu, přes moderní tance, až po street dance. Také sborově i sólově zpívala. Vydat se ve šlépějích svého otce se rozhodla na gymnázia. V roce 2020 absolvovala obor alternativní a loutkové herectví na DAMU.

O ELIŠCE HANUŠOVÉ BAŠUSOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Začínala na prknech studentského divadla DISK. Ještě v době svého studia byla Eliška Hanušová několik let členkou novocirkusového uskupení Chůdadlo. Dále jste ji mohli vidět v Národním divadle, v Divadle Na Fidlovačce, ve Studio DVA divadlo nebo ve studiu Studio Damúza.

Mezi seriálové televizní hvězdy se Eliška Hanušová dostal rolí Báry Klímové v nekonečné novácké Ulici. Zahrála si také v seriálech Život a doba soudce A. K. v hlavní roli s Davidem Švehlíkem nebo v krimi sérii Profesor T., jehož ztvárnil Pavel Řezníček.

V roce 2020 se Eliška Hanušová, dcera herce a režiséra Miroslava Hanuše a choreografky Jany Hanušové, provdala za svého přítele Kryštofa Bašuse. V březnu 2021 mu porodila syna.


 

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Holý
Tomáš Holý
zobrazit profil Natálie Halouzková
Natálie Halouzková
zobrazit profil Tomáš Vorel ml.
Tomáš Vorel ml.
zobrazit profil Monika Hilmerová
Monika Hilmerová
zobrazit profil Robert Bárta
Robert Bárta
zobrazit profil Marion Cotillard
Marion Cotillard
zobrazit profil Martin Preiss
Martin Preiss