Stanislav Berkovec

Stanislav Berkovec

Datum narození: 31. 5. 1956
Místo narození: Slaný
Profese: politik hnutí ANO 2011, novinář, moderátor
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO 2011 Stanislav Berkovec, novinář a moderátor, po parlamentních volbách 2013 zasedl do dolní komory. Poslanecký mandát roku 2021 opět obhájil.

Vystudoval střední průmyslovou školu grafickou a vyučil se knihtiskařem. Poté Stanislav Berkovec absolvoval obor reklama a propagace na Fakultě žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze.

STANISLAV BERKOVEC O BILLBOARDECH>>

Novinář Stanislav Berkovec byl mj. redaktorem Hospodářských novin, reportérem Československého rozhlasu, moderátorem Snídaně s Novou nebo pořadu Rady ptáka Loskutáka.

Do Senátu se Berkovec neprobojoval

Do politiky Stanislav Berkovec vstoupil jako nezávislý roku 1994, kdy se na jedno volební období stal zastupitelem Slaného. Do zastupitelstva se vrátil ve volbách 2006. Mandát opakovaně obhájil, ve volbách 2018 již coby člen hnutí ANO 2011.

Marný byl pokus Stanislava Berkovce získat křeslo v Senátu ve volbách 2012, a to na Litoměřicku. Neprobojoval se ani do druhého kola. V předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, byl zvolen jako nestraník za ANO 2011 ve Středočeském kraji.

V březnu 2014 se Stanislav Berkovec zviditelnil jako jeden z pozorovatelů kontroverzního referenda o odtržení Krymu od Ukrajiny a jeho připojení k Rusku. V roce 2016 podepsal návrh zákona předkladatele Zdeňka Ondráčka (KSČM) na ochranu prezidenta republiky s trestní sazbou až jeden rok vězení.

Již jako člen hnutí ANO 2011 Stanislav Berkovec ve volbách 2017 i ve volbách 2021 obhájil poslanecký mandát. 

O STANISLAVU BERKOVCOVI ČTĚTE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Ondřej Veselý
Ondřej Veselý
zobrazit profil Zikmund Lucemburský
Zikmund Lucemburský
zobrazit profil Alexandr Vondra
Alexandr Vondra
zobrazit profil Jiří Dort
Jiří Dort
zobrazit profil Stanislav Blaha
Stanislav Blaha
zobrazit profil Marek Novák
Marek Novák
zobrazit profil Lucie Orgoníková
Lucie Orgoníková
zobrazit profil Pavel Pustějovský
Pavel Pustějovský