Jiří Böhm

Jiří Böhm

Datum narození: 8. 7. 1987
Místo narození: Kraslice
Profese: herec, speaker, moderátor, ekonom
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Jiří Böhm, který byl za ztvárnění Václava Havla nominován na Cenu divadelní kritiky, se zařadil mezi hvězdy Ordinace v růžové zahradě 2.

Po maturitě na gymnáziu a studiu zpěvu byl Jiří Böhm přijat na Vysokou školu ekonomickou v Praze na obor Podniková ekonomika a management a záhy začal souběžně studovat na DAMU, kde absolvoval obor Herectví alternativního a loutkového divadla.

Byl nominován na Talent roku 2016

První stále angažmá Jiří Böhm dostal v Městském divadle Kladno, z něhož po dvou letech odešel na volnou nohu. Účinkoval mj. na scénách Divadla Letí, Pomezí, Vosto5, 3D Company, dále pak v Semaforu, ve Studiu Ypsilon, Jihočeském divadle v Českých Budějovicích nebo v Divadle F. X. Šaldy v Liberci.

Na filmovém plátně Jiří Böhm debutoval rolí Angeláriuse, což je fiktivní postava, v koprodukčním historickém dramatu režiséra Petra Nikolaeva Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (2013).

Za roli Václava Havla v inscenaci Olga nastudovanou souborem Divadlo Letí byl Jiří Böhm nominován na Talent roku 2016 v Cenách divadelní kritiky.

Böhm jako František v Bankovkových

Na obrazovce se Jiří Böhm objevil jako František v naučném seriálu o finanční gramotnosti s názvem Bankovkovi (2017), vysílaném Českou televizí.

V letech 2017 až 2020 profesionální speaker Jiří Böhm moderoval pořad Mozaika na stanici Český rozhlas Vltava.

Milovníci seriálů mohli Jiřího Böhma vidět v Ulici, v minisérii Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů, v 1. MISI, ve Specialistech či v Modrém kódu. V roce 2022 nastoupil jako medik Ondřej Berkovec do kamenické nemocnice v oblíbené Ordinaci v růžové zahradě 2 TV Nova.

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Forman
Petr Forman
zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Sara Sandeva
Sara Sandeva
zobrazit profil Ester Geislerová
Ester Geislerová
zobrazit profil Monika Horváthová
Monika Horváthová
zobrazit profil Liam  Neeson
Liam Neeson