Ondřej Kolář

Ondřej Kolář

Datum narození: 13. 3. 1984
Místo narození: Praha
Profese: politik TOP 09, právník
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik TOP 09 Ondřej Kolář coby starosta městské části Praha 6 se v parlamentních volbách 2021 stal poslancem.

Syn diplomata Petra Koláře Ondřej Kolář v mládí žil v Norsku, ve Švédsku a v Irsku. Po návratu do Česka absolvoval mediální studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a práva na Západočeské univerzitě v Plzni. Studoval také práva ve Washingtonu a germanistiku v Dublinu.

DO VOLEB ŠEL KOLÁŘ MÍSTO FERIHO

Působil na Newyorské univerzitě in Prague a ve společnosti ČEZ než v roce 2011 začal Ondřej Kolář (člen TOP 09 od roku 2010) pracovat pro tehdejšího předsedu TOP 09 a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga.

Po komunální politiky Ondřej Kolář vkročil ve volbách 2014, po nichž byl zvolen starostou Prahy 6. V roce 2016 se ostře ohradil proti návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze a způsobu, jakým mu podle jeho slov čelní představitelé ČR „skákali šipky do trenek“.

Kolář byl pro odstranění Koněva

V srpnu 2019 Ondřej Kolář prohlásil, že má pochopení pro vandaly, kteří pomalovali a polili rudou barvou pomník maršála Koněva v Praze, a nenechá sochu očistit. V září 2019 rozhodlo zastupitelstvo Prahy 6 o odstranění sochy, která byla v dubnu 2020 z podstavce sejmuta a odvezena do depozitáře.

Do dolní komory Ondřeje Koláře vynesly parlamentní volby 2021, v niž kandidoval za koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09).

O ONDŘEJI KOLÁŘOVI ČTĚTE ZDE>>

Ondřej Kolář má dva syny.

 

Další Politici

zobrazit profil Miloš Nový
Miloš Nový
zobrazit profil Roman Celý
Roman Celý
zobrazit profil Iveta Štefanová
Iveta Štefanová
zobrazit profil Markéta Pekarová Adamová
Markéta Pekarová Adamová
zobrazit profil Miloslav Rozner
Miloslav Rozner
zobrazit profil Robert Veverka
Robert Veverka
zobrazit profil Petra Pecková
Petra Pecková