Filip Kaňkovský

Datum narození: 1. 5. 1985
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Filip Kaňkovský se kvůli svému trochu atypickému vzhledu proslavil rolemi záporáků - vrahů, šílenců či psychopatů.

Hrát divadlo Filip Kaňkovský začal jako ochotník již na gymnáziu, později v dramatickém kroužku v Modřanech. Vystudoval hru na klavír, v kapele Green Smatroll zpívá a hraje na klávesy. Obor herectví vystudoval na pražské DAMU.

O FILIPOVI KAŇKOVSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Kaňkovský dostal Cenu ředitele ND 

Vidět jej diváci mohli v Národním divadle, v ústeckém Činoherním klubu, v Divadle Komedie nebo v Minoru. V roce 2018 Filip Kaňkovský dostal Cenu ředitele ND pro umělce do 35 let.

Filip Kaňkovský se prosadil v záporných rolích, a to kvůli vývojové anomálii očních víček. Ta spočívá v tom, že má tzv. epikantus čili kožní řasu, která chrání před ostrým větrem. Typická je pro Asiaty, u Evropana se ale jedná o vzácnost.

Kaňkovský: Záporáci se hrají líp

Zahrál si např. ve filmech A bude hůř, Lidice, Jarmareční bouda, Příběh kmotra, Čára, 8 hlav šílenství nebo Nabarvené ptáče. Filip Kaňkovský se objevil i v řadě seriálů. Jmenujme třeba Případy 1. oddělení, Policie Modrava, Mordparta, Bohéma, 1890, Po hlavě či Hlava Medúzy.

Jak Filip Kaňkovský uvedl v jednom z rozhovorů, rolí vrahů a kriminálníků již byl přesycený. Připustil ale, že záporáci se hrají líp.

Při natáčení snímku Westernstory v roce 2010 se Filip Kaňkovský dal dohromady s Kristýnou Leichtovou, herečkou, kterou proslavil sitcom Comeback. Po rozchodu s ní byl nějakou dobu sám, než začal chodit s kolegyní Danielou Šiškovou.

 

 

Články o celebritě

Filip Kaňkovský to rozjel ve Varech: Krásná přítelkyně se nudila! Filip Kaňkovský to rozjel ve Varech: Krásná přítelkyně se nudila! Dlouho očekávaný karlovarský filmový festival je tu! A mnoho českých celebrit si sem přijelo, jak se... číst článek
To se Agátě líbit nebude! Ostrá kritika od Prachaře To se Agátě líbit nebude! Ostrá kritika od Prachaře Ačkoli to ze začátku vypadalo, že bude mezi bývalými manželi Jakubem Prachařem (37) a Agátou Hanycho... číst článek
Prachař zasadil ex Agátě nenápadnou ťafku: Rýpnul si do jejího randění a plánů jedinou fotkou! Prachař zasadil ex Agátě nenápadnou ťafku: Rýpnul si do jejího randění a plánů jedinou fotkou! Přestože manželství herce Jakuba Prachaře (37) a bývalé modelky Agáty Hanychové (36) neskončilo nija... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Freya Allan
Freya Allan
zobrazit profil Oldřich Hajlich
Oldřich Hajlich
zobrazit profil Bill Paxton
Bill Paxton
zobrazit profil Andrea Daňková
Andrea Daňková
zobrazit profil Ondřej Kubina
Ondřej Kubina
zobrazit profil Rostislav Novák starší
Rostislav Novák starší