Petr Kutheil

Petr Kutheil

Datum narození: 3. 7. 1981
Místo narození: Praha
Profese: Zpěvák, herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Petr Kutheil je finalista známé pěvecké soutěže Hlas, který se ale profesionálním zpěvákem stal dávno před soutěží a pohybuje se v českých muzikálech.

Když se Petr Kutheil objevil v Hlasu v týmu Michala Davida, málo kdo věděl, že Petr už je profesionálním zpěvákem. Již ve svých 18ti letech poprvé přičichnul k muzikálu, kdy udělal konkurz do muzikálu Daniela Landy Krysař, kde měl alternovat Pepu Vojtka. Ovšem, jak sám říká, byl ještě mladé ucho, tak velké sousto nezvládl a po dohodě odešel. Jeho prvním muzikálem se tedy stal Galileo. Dále působil v muzikálech jako Vlasy, Jeckyl a Hyde, Hamlet, Kladivo na čarodějnice atd. Dokonce napsal hudbu k muzikálu Kapka medu pro Verunku, který se hraje v divadle Hybernia. Sám považuje za úspěch, že jeho písničky zpívají esa, jako je Bára Basiková, nebo Kamil Střihavka.

Proč se tedy hlásil do soutěže Hlas, když už se zpěvem živil?  „Zpívání je opravdu moje práce, ale je mnoho šikovných muzikantů, kteří nejsou vidět, a myslím si, že je to škoda. Tohle jsem pochopil. A účast v soutěži už nese nějaké ovoce. Už jenom to, že jsem nějakou dobu na televizní obrazovce, mi pomáhá. Už mi přišly zajímavé pracovní nabídky. Je to senzace, radost. Tak proto.“ Říká na tuto otázku v rozhovoru v rámci soutěže.

Petr Kutheil ale není jen muzikálový zpěvák. Je frontmanem kapely Votchi, se kterou dělal předskokana takovým legendám, jako jsou Deep Purple, Whitesnake, Uriah Heep, nebo Nazareth. Působí také čistě jako herec v několika činohrách (Noc na Karlštejně, Romeo a Julie, Nebe na zemi) a ve filmech (Kvaska, Sčítej…).

Co se týče žen v Petrově životě, dá se odhadovat, že má slabost pro tanečnice. Důkazem toho je jeho přítelkyně tanečnice Markéta Šandová, která se objevuje po jeho boku na všech akcích a bývalá přítelkyně tanečnice Míša Josífková. Bohužel, Petra také potkala v životě temná chvíle, kdy přišel o svou snoubenku, která podlehla vážné nemoci. 

V současné době koncertuje se svou kapelou, hostuje v různých projektech a aktivně učí populární zpěv.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Michael Kmeť - Separ
Michael Kmeť - Separ
zobrazit profil Daniel Hůlka
Daniel Hůlka
zobrazit profil Marta Kubišová
Marta Kubišová
zobrazit profil Jiří Macháček
Jiří Macháček
zobrazit profil Žofie Dařbujánová
Žofie Dařbujánová
zobrazit profil Adam Levine
Adam Levine
zobrazit profil Alan Bastien
Alan Bastien
zobrazit profil Štefan Margita
Štefan Margita