Matthew Perry

Datum narození: 19. 8. 1969
Datum úmrtí: 28. 10. 2023
Místo narození: Williamstown, Massachusetts, USA
Profese: herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Matthew Perry, herec s neodolatelným šarmem, který se po celém světě proslavil jako Chandler z televizního seriálu Přátelé byl také známý svou závislostí na alkoholu.

Matthew přiznal, že období jeho největší slávy se krylo s nejhorší fází jeho závislosti. Byl známý a vydělával v přepočtu 19 milionů korun za jednu epizodu, přesto se cítil osaměle. Po nehodě na motocyklu se stal závislým na lécích proti bolesti a cpal do sebe 20 až 30 tablet denně a zapíjel je vodkou. "Vymklo se to kontrole a žil jsem skutečně nezdravě," vzpomíná dnes herec.

Po rozvodu rodičů, vyrůstal Matthew s matkou v Kanadě a v patnácti letech se přestěhoval k otci do Los Angeles. Odmalička miloval tenis, ale nakonec se rozhodl vydat ve stopách otce a dal se na herectví.

Začínal v seriálu Druhá šance, Beverly Hills 90210 a mihl se i v mnoha dalších. Televizní hvězdu z něj udělal, až populární seriál Přátelé, kde si zahrál postavu Chandlera, po boku Courtney Cox nebo Jennifer Aniston. Na natáčení však chodil často opilý a tak se rozhodl jít na léčení. Nikdy se mu však nepodařilo úplně vyléčit.

Později se Matthew pustil i do hraní ve filmech. Vidět jsme ho mohli se Salmou Hayek v romantické komedii Jen blázni spěchají nebo ve filmu Můj soused zabiják 1 a Můj soused zabiják 2, kde si jednu z hlavních rolí zahrál Bruce Willis.

Matthew Perry zemřel 28. října 2023. Bylo mu 54 let.

 

Články o celebritě

Úmrtí osobností v roce 2023: Budou nám chybět Šulcová, Jakubisko i Urbánková Úmrtí osobností v roce 2023: Budou nám chybět Šulcová, Jakubisko i Urbánková Zanechali po sobě spoustu dobré práce. Ať už to byl diplomat a šlechtic tělem i duší Karel Schwarzen... číst článek
Nové okolnosti smrti »Chandlera« Perryho (†54): Děsivá dávka ketaminu v krvi! Nové okolnosti smrti »Chandlera« Perryho (†54): Děsivá dávka ketaminu v krvi! Podle výsledků pitvy měl v sobě herec Matthew Perry (†54) v okamžiku smrti tolik ketaminu, kolik se ... číst článek
Pravda o posledních dnech »Chandlera« Perryho: Ketamin, léky na hubnutí i testosteronové injekce! Pravda o posledních dnech »Chandlera« Perryho: Ketamin, léky na hubnutí i testosteronové injekce! Pitevní zpráva Matthewa Perryho (†54) odhalila o něco smutnější pohled na jeho poslední dny, píše we... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Magdaléna Sidonová
Magdaléna Sidonová
zobrazit profil Eva Elsnerová
Eva Elsnerová
zobrazit profil Ondřej Veselý
Ondřej Veselý
zobrazit profil Karel Roden
Karel Roden
zobrazit profil Ctirad Götz
Ctirad Götz
zobrazit profil Josef Carda
Josef Carda
zobrazit profil Michaela Sejnová
Michaela Sejnová