David Deyl

David Deyl

Datum narození: 26. 12. 1983
Místo narození: Ústní nad Labem
Výška: 190 cm
Profese: zpěvák, skladatel, textař

Související celebrity

Životopis

David Deyl se stal jedním z nejhranějších interpretů českých rádií. V roce 2009 získal titul Objev roku. Mezi jeho hity patří Akorát a Teď hned.

Pochází z hudební rodiny. David Deyl začal zpívat už ve svých třech letech v sboru své matky Koťata. Jeho dědeček byl učitelem hudby.

David Deyl zpíval vokály Karlu Gottovi

Když bylo Davidu Deylovi 14 let a začal se více zajímat o holky, měl potřebu se o tyto pocity nějak rozdělit, a tak usedl ke klavíru a začal skládat. Když se o nějakou slečnu pokoušel, zahrál ji píseň od Joe Cockera You are so beautiful - a bylo vystaráno.

Rozhodujícím okamžikem v jeho hudební kariéře se stal rok 2004. Tehdy ho jeho známá Vlasta Vodičková přivedla k producentovi Danovi Hádlovi, aby mu ukázal něco ze své tvorby. Jeho práce se mu líbila, a jelikož v té době připravoval turné kapely Black Milk, obsadil Davida Deyla do role předskokana.

O rok později David Deyl nazpíval doprovodné vokály na album Karla Gotta.

Deyl debudoval albem Hlavolam

Po gymnáziu šel David Deyl studovat hudební výchovu na Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, kde si po magisterském titulu dělal i doktorát.

V roce 2009 vydal David Deyl své debutové album Hlavolam a stal se Objevem roku na Hudebních cenách Óčka. Za další rok byl nominován ve stejné kategorii i v cenách Anděl a v Českém Slavíkovi, ale svou nominaci neproměnil. Mezi další jeho získaná ocenění patří titul Zpěvák roku 2010 v Hudebních cenách Óčko a Stříbrná cena z mezinárodního festivalu Slavjanskij bazar v běloruském Vitebsku.

David Deyl: Texty o lásce a vztazích

Na druhé album Zásah fanoušci nemuseli dlouho čekat, vyšlo v roce 2011 pod hudebním vydavatelstvím Supraphon. Další album V ozvěnách vyšlo v roce 2014 ve vydavatelství Davida Deyla DADE. Oproti předchozím albům se na něm podílí i živý orchestr Severočeské filharmonie.V roce 2016 přibylo album Moje Vánoce. V lednu roku 2020 přidal album Melodies of My Heart: Musicals!

Texty jeho skladeb jsou zaměřeny převážně na lásku, vztahy a přátelství. Možná si tak léčil mindrák z toho, že několik let nemohl najít přítelkyni. Hudebními vzory Davida Deyla jsou Ryan Tedder a Ronan Keating.

Okopíroval Deyl Rihannu?

Muzikant David Deyl byl nařčen kvůli podobnosti své skladby Akorát se skladbou Unfaithfull od zpěvačky Rihanny. Videoklip k jeho písni se na YouTube dostal mezi nejsledovanější na české hudební scéně.

Společně s herečkou Aňou Geislerovou David Deyl nazpíval pro kampaň Avon proti rakovině prsu píseň Nic nevzdávám, která se stala hymnou Avon pochodu.

O DAVIDU DEYLOVI ČTĚTE ZDE>>

Nějaký čas se spekulovalo o vztahu Davida Deyla se zpěvačkou Monikou Absolonovou.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Eva Urbanová
Eva Urbanová
zobrazit profil Petra Černocká
Petra Černocká
zobrazit profil Majk Spirit (Michal Dušička)
Majk Spirit (Michal Dušička)
zobrazit profil Lenka Hrůzová
Lenka Hrůzová
zobrazit profil Adéla Částková
Adéla Částková
zobrazit profil Michaela Nosková
Michaela Nosková
zobrazit profil Adam Levine
Adam Levine
zobrazit profil Lemmy Kilmister
Lemmy Kilmister