Miloš Vystrčil

Datum narození: 10. 8. 1960
Místo narození: Dačice
Profese: politik ODS, 7. předseda Senátu, pedagog
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Miloš Vystrčil, někdejší hejtman Kraje Vysočina a od února 2020 předseda horní komory, ve volbách 2022 obhájil post senátora za obvod č. 52 - Jihlava.

Po absolvování oboru matematika-fyzika na Přírodovědecké fakultě Masarykovy Univerzity v Brně Miloš Vystrčil vyučoval na Gymnáziu Otokara Březiny, kde byl šest let zástupcem ředitele. Roku 2009 začal přednášet na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě.

MILOŠ VYSTRČIL HLADCE USPĚL VE VEDENÍ ODS

Vystrčil byl starostou Telče

Do ODS Miloš Vystrčil vstoupil roku 1991. V letech 1998 až 2001 byl starostou města Telč, v letech 2004 až 2008 hejtmanem Kraje Vysočina. V krajských volbách 2008 post neobhájil, ODS utrpěla drtivou porážku od ČSSD. Ve volbách 2010 se Miloš Vystrčil stal senátorem za obvod č. 52 - Jihlava, když porazil sociálního demokrata Vratislava Výborného.

V lednu 2014 a poté i v lednu 2016 byl Miloš Vystrčil opakovaně zvolen místopředsedou strany modrého ptáka. Ve volbách 2016 šel do boje za ODS v obvodu č. 52 - Jihlava a obhájil mandát senátora. Podporu získal také od SNK-ED, SsČR a STO.

Vystrčil nahradil zesnulého Kuberu

V únoru 2020 byl Miloš Vystrčil zvolen předsedou horní komory. Otěže převzal po Jaroslavu Kuberovi, který náhle zemřel v lednu téhož roku.

V senátních volbách 2022 Miloš Vystrčil opět obhájil post v Senátu, tentokrát mu občané do druhého kola poslali Janu Nagyovou (hnutí ANO 2011), mj. obžalovanou v kauze Čapí hnízdo. 

O MILOŠI VYSTRČILOVI ČTĚTE ZDE>>

Miloš Vystrčil je ženatý, má dvě dcery.

 

Články o celebritě

Velikonoce politiků: Babiš se slepicí u moře, Pekarová s mužem i hlídání mrskačů u Rakušana Velikonoce politiků: Babiš se slepicí u moře, Pekarová s mužem i hlídání mrskačů u Rakušana Velikonoční pondělí je ve znamení koledování a mrskání. Své malé uličníky vytáhl do ulic i ministr v... číst článek
Vzácná návštěva z Manily: Pavel přivítal na Hradě  filipínského prezidenta Marcose Vzácná návštěva z Manily: Pavel přivítal na Hradě filipínského prezidenta Marcose Do Prahy přijela vzácná návštěva z jihovýchodní Asie. Filipínský prezident Ferdinand Marcos mladší d... číst článek
Zelenského „medvěd“ v Praze: Pekarová a Vystrčil přivítají Stefančuka, v plánu i slavnostní večeře Zelenského „medvěd“ v Praze: Pekarová a Vystrčil přivítají Stefančuka, v plánu i slavnostní večeře Představitelé českých parlamentních komor se dnes odpoledne setkají s předsedou Nejvyšší rady Ukraji... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Tomáš Fadrný
Tomáš Fadrný
zobrazit profil Zdeněk  Seidl
Zdeněk Seidl
zobrazit profil Radek Holomčík
Radek Holomčík
zobrazit profil Radka Maxová
Radka Maxová
zobrazit profil František Elfmark
František Elfmark
zobrazit profil Jiří Skalický
Jiří Skalický
zobrazit profil Anna Falcká
Anna Falcká